MEB görevde yükselme yönetmeliğinin kısmi iptali istendi

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin 3. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan yaptığı yazılı açıklamada, MEB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 31 Aralık 2012'de Resmi Gazete'nin 4. mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Yönetmeliğin 3. maddesinde ''Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Bakanlık merkez teşkilatında geçici görevle çalışmakta olan öğretmenlerden Bakanlık merkez teşkilatındaki geçici görev süresi toplam en az altı ay olanlar eğitim uzmanı kadrolarına atanabilirler'' denildiğini belirten Bostan, anılan madde ile herhangi bir kritere bağlı kalmaksızın en az altı ay geçici görevlendirilen öğretmenlerin eğitim uzmanı olabileceğini kaydetti.

Kariyer ve liyakat ilkelerinin Devlet Memurları Kanunu'nun temel ilkeleri olarak benimsendiğini hatırlatan Bostan, eğitim çalışanlarının, yüksek konumdaki kamu görevlilerine veya iktidara yakınlığına göre değil, yeteneğine ve başarısına göre görevlere atanmalı ve görevlerinde ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.


*MEB, görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yaptı

*MEB Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği'ndeki değişikliğin anlamı


Bostan, yasa ile açıklanan ilkelerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile de desteklendiğini kaydederek, şöyle devam etti:

''Dava konusu yönetmelik maddesi bu temel ilkeleri görmezden gelmekte ve takdir yetkisine bağlı geçici görevlendirme ile 6 aydan fazla çalışanları eğitim uzmanı kadroları ile ilişkilendirmektedir. Hukuk devleti olma gereklerini yerine getirmeyen idare çalışanları arasında bir kısmına hak vererek ayrımcılık güderek mağduriyetlere sebep olmaktadır. Hukuka uygun atamalar için atama yapılacak olan kadrolar belirlenmeli ve duyuruya çıkarılmalıdır. Duyuruya çıkarılan kadrolara atanmak isteyenlerin talepleri toplanmalı ve bu talepler şeffaf bir inceleme ve değerlendirmeden geçirilerek atama yapılacak olan kadroya kariyer ve liyakat ilkeleri de unutulmadan en ehil çalışan atanmalıdır.''

Bostan, bu nedenlerle Türk Eğitim-Sen olarak ilgili yönetmeliğin 3. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtıklarını bildirdi.

Muhabir: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber