Milletvekillerine e-reçete yazılmayacak

Elektronik reçete sistemi 15 Ocak’tan itibaren işlemeye başlarken, vekillerin reçeteleri konusunda bir istisna getirildi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz ÇİÇEK

SGK, önceki gün doktorlara bir yazı göndererek, milletvekileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için e-reçete oluşturulmamasını istedi. Vekiller için eskiden olduğu gibi elle reçete yazılacağı belirtildi. SGK, TBMM'nin kendi sağlık sistemi olması nedeniyle vekilleri e-reçete kapsamında tutmadıklarını bildirdi.

E-reçete uygulaması, eczacıların itirazlarına rağmen 15 Ocak'ta yürürlüğe girdi. Uygulamayla, artık kağıt reçete kalktı. Yeni sistemle doktorlar artık el yazıları ile kağıt reçete yazmak yerine, hastaya önerdikleri ilacı sisteme yazmaya başladı. Eczaneler de ilaçların adını yine aynı bilgisayar sisteminden görerek hastaya veriyor. Uygulama için ise doktorların e-reçete şifresi alması gerekiyor.

VEKİLE ELLE YAZ

SGK, uygulamaya yönelik olarak doktorları bilgilendirirken, istisnai durumlar hariç olmak üzere reçetelerin artık tamamen e-reçete sistemi üzerinde yazılmasını talep etti. SGK, elektronik olarak yazılmayan reçetelerin ödenmeyeceğini de açıkladı. SGK, önceki gün doktorlara yaptığı son uyarıda ise TBMM Milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere e-reçete oluşturulmayacağını belirtti. SGK tarafından doktorlara gönderilen mailde, “Milletvekillerine eskiden olduğu gibi manuel reçete yazılmaya devam edilecek” denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber