DHKP-C operasyonunda 9 avukat tutuklandı

Nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan, 9'u tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan, 9'u tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan 9'u tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da var. Hakimlik, avukat Efkan Bolaç'ın ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada savcılık katında bekleyen avukatlar ile yakınları sloganlarla ve alkışlarla verilen kararı protesto etti.


*CHP'li vekillerden DHKP-C tutuklusu avukatlara destek

*DHKP/C operasyonunda gözaltı sayısı 85'e yükseldi


İstanbul'da düzenlenen terör operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 40'ı sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmişti. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ise Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınıp İstanbul Eminiyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilmişti. Savcılık sorgusunun ardından aralarında 10 avukatında bulunduğu 29 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 2'si avukat 12 kişi ise serbest bırakılmıştı. Mahkeme sorgusu biten 19 kişiden 12'si tutuklanırken, 10 avukatın sorgusu devam ediyor. 7 kişi ise 10 Bin lira kefalet ve yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber