Bakan Çelik, uzun bir aradan sonra Eğitim-Sen ile görüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, öğretmenlerin sorunlarını ve taleplerini içeren rapor sunuldu.

Bakan Çelik'e raporla, öğretmenlerin ek ders ücretleri, anaokulu ve ilköğretimin 1. kademesinde okuyan öğrencilere daha iyi beslenmeleri için süt dağıtımı, eğitim çalışanlarına yakacak yardımı, ikili eğitimden tekli eğitime geçilmesi, sınıf mevcutlarının 60'dan 24'e çekilmesiyle ilgili sorun ve talepler iletildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim-Sen Genel Başkanı ve beraberindeki sendika yöneticilerini bugün makamında kabul ederek, bir süre görüştü. Çelik, sendika yöneticileriyle öğretmenlerin sorunlarıyla taleplerini konu alan 20 dakikalık görüşmede, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artışına ilişkin Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapan bir kanun taslağı hazırlayarak Başbakanlığa gönderildiğini, kendilerinin ücretlerin iyileştirilmesi taraftarı olduklarını iletti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında ziyarete ilişkin bilgi veren Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmenlerin ders saati başına net aldığı 3.1 YTL olan ek ders ücretlerinin sendika olarak 10 YTL olması yönündeki taleplerini ilettiklerini açıklayarak, gazetecilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü ek ders ücretinin ne olduğuna ilişkin soruya ise 7.2 YTL olarak kararlaştırıldığını açıkladı.

Maaş karşılığı haftalık 15 saat derse girerken sınıf öğretmenleri, 15 saat de ek ders ücreti karşılığı giriyor. Sınıf öğretmeninin eline aylık 210 milyon ek ders ücreti geçerken, branş öğretmenlerinin girdiği derse saatine göre değişiyor. Tasarının kanunlaşması halinde öğretmenler, net 360 YTL ek ders alacaklar. Genel Başkan Dinçer, ek ders ücretlerinin artırılmasına ilişkin kanun değişikliğiyle birlikte ancak yeni eğitim öğretim yılında olabileceğini kaydetti. Dinçer, küçük yaşta öğrenim görünmeye başlayan öğrencilerin özellikle anaokulu ve ilköğretimin 1. kademesinde okuyanlar için geçmiş yıllarda uygulanan süt ve diğer gıda maddelerinin dağıtımının devam etmesi gerektiğini, Bakan Çelik'in bu talebi olumlu karşıladığını söyledi. Dinçer ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Ankara'da 25'inde ise Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber