Taş ocağı istemeyen köylüler mahkemelik oldu

Yalova'nın Güneyköy mevkiine kurulmak istenen taş ocağına köylüler ve STK'lar karşı çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taş ocağı istemeyen köylüler mahkemelik oldu

Yapılan eylem sonrasında taş ocağı açmak isteyen şirket ise mallarına zarar verildiği gerekçesi ile köyün önde gelenleri ve STK başkanları hakkında dava açtı.

Yalova'ya bağlı Güneyköy'de özel bir şirket tarafından açılmak istenen taş ocağı tepkilere sebep olmuştu. Köylüler ve bazı STK temsilcilerince taş ocağı şantiyesi önünde protesto eylemi yapılmış ve vatandaşlar taş ocağını istemediklerini dile getirmişlerdi. Yalova 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran şirket yöneticileri, yapılan protesto gösterisi esnasında mallarına zarar verildiği ve hakarete uğradıkları iddiasıyla, aralarında Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Güneyköy Muhtarı Alpay Tekin'inde bulunduğu 6 kişi hakkında dava açtı. Davanın ilk duruşması ise bugün yapıldı.

Konuyla ilgili Yalova Adliyesi önünde bir açıklama yapan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ve Güneyköy Muhtarı Alpay Tekin, "İddia edildiği gibi bir olay yaşanmadı. Kimse şirket yöneticilerine hakaret etmiş değil. Biz kanuni hakkımızı kullanarak bir protesto eylemi yaptık ve köyümüzde taş ocağı istemediğimizi dile getirdik. Eğer dava açması gereken birisi varsa biziz, zira şirket yöneticileri bizi ölümle tehdit etti. Şirket yöneticileri bir şeyi iyi anlamalıdır ki; bu köyde yaşayan insanlar çevrelerinin kirletilmesini ve sağlıklı yaşama haklarının ellerinden alınmasını istemiyor. Bu tip davalarla bizi sindiremez ve geri adım atmamızı sağlayamazlar. Biz bugüne kadar sürdürdüğümüz hukuki mücadelemizi yine aynı çerçevede devam ettireceğiz. Kimse bizim bu olaya göz yummamızı ve sineye çekmemizi istemesin" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber