Taşımalı öğrencilerin çamur çilesi bir günde sona erdi

Kula ilçesi Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerinde oturan, 73’ü ilköğretim ve 15’i lise toplam 88 taşımalı öğrencinin yol çilesi sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşımalı öğrencilerin çamur çilesi bir günde sona erdi

Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerine taşımalı eğitim kapsamında servis minibüsleriyle gitmeye çalışan öğrenciler, çamur nedeniyle araçların çıkamadığı yerde servis aracını itmek zorunda kalıyorlardı.

Kula kaymakamlığının girimşimleri sonucunda Manisa il Özel İdaresi'ne ait ekipler, şikayetlerin dile getirilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden 20 kamyon, 2 grayder, 1 silindir ve 1 kepçe ile köy yolunda çalışmalarına başladılar. Bozuk olan bölgelerdeki çamurları temizleyen ekipler, dolgu malzemesi dökerek yolun düzgün hale gelmesini sağladı.

Ekip Şefi Beşir Derviş, "Bugün 20 araç ile acil müdahale yapıyoruz. Bu araçlardan 2'si Kula Belediyesi tarafından takviye edildi. Yolda geçici olarak çalışmalara başladık. Bu yolun yapım işi 2013 yılı programında yer almaktadır. Çamur olan bozuk yollarımızı curuf malzemesi ile kullanılabilir hale getiriyoruz. Bugün 2 kilometrelik bozuk olan bölümdeki çalışmaları tamamlayacağız. Programa alınan bu yol güzergahı asfalt sezonunda da asfaltlanacak" diye konuştu.

Çarıktekke köyünden Ali Kocabaş isimli vatandaş, "Kış aylarında bu çileyi çekiyorduk Allah razı olsun, İl Özel İdaresi'nden ekipler geldi. Çalışmalarına başladılar. Yollarımız çamurdan kurtulacak" dedi.

Süleyman Özcan ise, "Çocuklarımız artık çile çekmeyecek. Çamurdan kurtuluyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber