5 yıl sonra kemikleri bulundu

Muğla'nın Ula ilçesinde 5 yıl önce evinden mantar toplamak için ayrılan 80 yaşındaki Ali Alcik'e ait olduğu tespit edilen kemik parçaları bir köpek tarafından bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 yıl sonra kemikleri bulundu

Muğla'nın Ula ilçesinde 5 yıl önce evinden mantar toplamak için ayrılan 80 yaşındaki Ali Alcik'e ait olduğu tespit edilen kemik parçaları bir köpek tarafından bulundu.

Muğla'nın Ula ilçesinde oturan 80 yaşındaki Ali Alcik isimli vatandaş 12 Aralık 2007 tarihinde evinden mantar toplamak için çıkmış ve 5 yıldır kendisine ulaşılamamıştı. Yaşlı adamın 5 yıl sonra kemikleri bir köpek tarafından bulundu. 12 Aralık'ta kaybolan Alcik'in kemiklerini bulan köpek sahibi İsmail Sarıbaş Jandarmayı arayarak bilgi verdi

Ali Alcik'in 12 Aralık 2007 tarihinde çıktığı eve geri dönmemesi üzerine kızı Şennur Gül ve damadı İbrahim Gül tarafından jandarmaya bilgi verildi. Jandarma, AKUT, orman işçileri, vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, Ali Alcik'in mantar toplamak için gittiği tüm arazide arama çalışması yapmıştı.

Yörede yapılan arama çalışmalarında bir sonuç alınamayınca ekipler çalışmalarını sona erdirmiş ve Ali Alcik'in hayatından ümit kesilmişti.

11 Aralık 2012 tarihinde Ula Ulucak mevkiinde arazileri bulunan İsmail Sarıbaş isimli vatandaşın köpeği tarafından insan kemikleri bulundu. İsmail Sarıbaş, bulduğu insan kemikleri ile ilgili olarak Ula İlçe Jandarma Komutanlığı'nı aradı. Jandarma tarafından bulunan insan kemikleri Yerkesik Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi. Yerkesik Adli Tıp Merkezinde kemikler üzerinde yapılan DNA testinde kemiklerin Ali Alcik'e ait olduğu ortaya çıktı.

Ali Alcik, geçen hafta Cuma günü Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Ali Alcik'in 12 Aralık 2007'de kaybolduğunu, 11 Aralık 2012 tarihinde kemikleri bulunduğunu belirterek, "Ali Alcik'in kaybolduğu gün hava yağmurlu idi. Dağlarda da sis olması nedeniyle uzun süre aranmasına rağmen bulunamamıştı. 5 yıl dolmasına bir gün kala Ula'da oturan İsmail Sarıbaş isimli vatandaşımızın köpeği tarafından kemikleri bulundu. Cuma günü de defnettik" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber