Aşkın hakındaki üç ayrı dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında 3 ayrı dava açıldı. Edinilen bilgiye göre, Rektör Aşkın ve diğer 10 kişi hakkında 232 sayfadan oluşan iddianame, nöbetçi mahkemeye verildi. İddianamenin 15 gün içinde mahkeme tarafından inceleneceği, eksik bilgilerin olması durumunda iddianamenin geri iade edileceği belirtildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve 10 sanık hakkında, "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla ilgili hazırlanan iddianame nöbetçi mahkemeye sunuldu. İddianamede sanıklar hakkında 3 yıl ile 21 yıl arasında hapis cezası istendi.

İspanyol Expansiyon firmasına ihale edilen 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 Nisan 2005 tarihinde YYÜ Rektörü Aşkın ve 10 sanık hakkında "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamenin nöbetçi mahkemeye sunulduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber