YÖK'ün uluslararası konferansı sona erdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu'nun Bilkent Otel'de düzenlediği Uluslararası Yükseköğretim Toplantısı sona erdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç, hakkındaki ihale yolsuzluğu iddialarıyla ilgili olarak bir süreden beri cezaevinde bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'la ilgili hazırlanan ve 21 yıl ceza istenen iddianame konusunda, "Savcınınki iddianamesidir. Onun karara bağlanması bir süreçtir. O süreç yolunun değişik kademelerinde kesin hükme ulaşılır. Kesin hükme kadar ne olur onu bilemeyiz. Onun için 'iddia ile karar' arasındaki ayrımı yaparsak daha doğru olur. Her iddia karar değildir" dedi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, toplantının kapanış bölümünde katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür etti. Teziç, yükseköğretim sistemine ilişkin sorun ve taleplerin tümünün dile getirilmediği toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Van Cumhuriyet Savcılığı'nca Rektör Yücel Aşkın hakkında hazırlanan iddianamenin bugün mahkemeye sunulduğunun hatırlatılması üzerine Teziç, her iddianın karar olmadığını belirterek karar ile iddianın arasındaki farka dikkat çekti. Teziç, Rektör Yücel Aşkın hakkındaki iddiaların kesinlik kazanabilmesi için oluşacak olan sürece de işaret etti.

Başkan Teziç, Ankara'da yapılan ve iki gün süren Yükseköğretim Toplantısı'nın amacıyla ilgili olarak sorulan soru üzerine, amaçlarının yeni YÖK Reformu için hazırlanacak taslakla ilgili strateji oluşturmak olduğunu ifade etti.

Teziç, yeni YÖK taslağının oluşturulabilmesi için yapılacak olan ikinci toplantıyla ilgili kararı, YÖK'ün kendi içinde belirleyeceğini belirterek, "Hedefimiz bir düşünce projesinden sonra bunun bir üniversite taslağına dönüştürülmesine gayret etmektir. Tabii burada bu gayret kendi iç yapımızdaki kurullardan da geçerek, üniversitelerin bu konulardaki görüşlerini alarak oluşturulacaktır. Bunun ileriki aşaması, hedefi, yeni bir YÖK tasarısı olmalıdır" şeklinde konuştu.

Teziç, yeni hazırlayacakları YÖK taslağı ile ilgili çalışmaların bitmesinden sonra taslağı hem Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hem de Hükümet'e ulaştıracaklarını ifade etti. Yeni bir taslak oluşturmanın kolay olmadığına işaret eden Teziç, "Çalışmalar kolay bitmiyor. Ama şu var. Özet olarak iki gündür yapılan tartışmalardan çıkan bir sonuç var ki çok önemli. Artık derinliği olmayan konular gündemden ayıklanmış oldu bizim gözümüzde. Ne olursa olsun sığ tartışmalardan üniversite sorunları sıyrıldı. Daha yukarılarda bir yerlerde, derinliği olan bir aşamada artık yer almak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber