Okul tatili öncesi onlar ihtiyaç sahibi öğrencilere el uzattılar

Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Gündem Eğitim Projesi" devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul tatili öncesi onlar ihtiyaç sahibi öğrencilere el uzattılar

Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Gündem Eğitim Projesi" devam ediyor. Proje kapsamında, Şarköy Lisesi, Gezi ve İnceleme Kulübü Öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

"Sen de elini uzat" adlı projeyle, okul öğrenci, veli ve personeli kullanmadıkları giysilerini, ayakkabılarını toplayarak, ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtılmasını sağladılar.

Şarköy Lisesi'nde toplanan malzemeler, paketlenerek, projenin ikinci ayağı olani taşıma sistemle eğitim gören çocukların ağırlıkta olduğu Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu'ndaki dağıtım merkezine getirildi.

Taşımalı sistemle eğitim gören okulda toplanan malzemeler, özel olarak hazırlanan sınıfta sınıflandırıldı. Giysiler; pantolon, kazak, mont, ayakkabı gibi mağaza düzeni içinde yerleştirildi. İhtiyaç sahibi öğrenciler mağazadan giysi beğenir gibi az kullanılmış, kimi yeni giysi ve ayakkabıları paketlenmiş şekilde aldılar.

Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları paketlerini yaşadıkları köylerine sevinç içinde götürdüler.

Şarköy Lisesi Müdürü Abidin Akkoç, "Öğrencilerimiz bu fikri bize verdiler, öğretmenlerimiz buna önderlik etti, biz de onur duyduk. Gerçekten ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gidermek apayrı bir duygu." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber