Edirne'de taşkın alarmı

Edirne'de etkili olan yağmur ve kar yağışının ardından Bulgaristan'ın nehir üzerindeki barajlardan su bırakması nedeniyle Meriç ve Tunca nehirleri taştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne'de taşkın alarmı

Edirne'de etkili olan yağmur ve kar yağışının ardından Bulgaristan'ın nehir üzerindeki barajlardan su bırakması nedeniyle Meriç ve Tunca nehirleri taştı. Taşkın nedeniyle Meriç nehri kenarında bulunan çay bahçeleri ile Tunca nehri kenarında bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nin bir bölümü ile Adalet kasrı sular altında kaldı.

Tunca nehrindeki taşkın nedeniyle Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan tarihi Kanuni ve Fatih köprüleri trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. DSİ 11. Bölge Müdürlüğünün yaptığı son ölçümlere göre Meriç nehrinin debisi bin 52 metreküp/saniye, Tunca nehrinin debisi 68 metreküp/saniye, Arda nehri ise 580 metreküp/saniyeye ulaştı.

DSİ 11.Bölge Müdürü Yunus Algın yaptığı açıklamada, "Dün akşamdan bu yana Arda nehrinde gerek yağmur yağışı gerekse Bulgaristan'ın barajlardan su bırakması nedeniyle ciddi bir yükselme başladı. Arda nehri 580 metreküp saniye ulaşırken, Tunca nehri ise 68 metreküp/ saniyeye kadar çıktı. Meriç nehrinde yapılan ölçümde ise debinin bin 52 metreküp/saniyeye kadar çıktığını gördük. Bundan sonra su seviyesinin sabitleneceğini ve daha sonra düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber