Kahta'da dev turna balığı yakalandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, balıkçılar tarafından yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda turna balığı yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahta'da dev turna balığı yakalandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, balıkçılar tarafından yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda turna balığı yakalandı.

Yeni yakalanan turna balığının da 30 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Yakalanan bu yeni balıkla birlikte son bir hafta içinde iki tane dev turna balığı yakalanmış oldu. Atatürk Baraj Gölü'nde balıkçıların ağına yakalanan turna balığı Kahta'da bulunan bir balıkçıya getirildi. Balıkçı tezgahında sergilenen balık vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Balığın çok büyük olduğunu söyleyen Hikmet Kızıl adlı bir vatandaş, "Bu büyüklükte bir balığın yakalanması çok ilginç. Daha önce bundan daha büyük balıklar da yakalandı. Barajda tatlı su balığının bu kadar büyük ebatlarda çıkması tabii ki şaşırtıcı bir olay, kayda değer bir olay. Arkadaşlar daha önce de bu büyüklükte balık yakalamışlar" dedi.

Balıkçı Osman Öşek ise, "Bu büyük balıklar Atatürk Barajı'ndan çıkıyor. Bizim tekneci arkadaşlarımız var. Gidip tekneyle büyük ağlarla yakalıyorlar.

Bundan daha büyüklerini de yakalıyorlar. Bu 30 kilo civarındadır. Daha bunun iki üç katı çıkıyor bizim bu barajda. Büyük balıklar var. Daha büyükleri de yakalanacak" şeklinde konuştu.

Balığın daha önceden sipariş veren bir vatandaşa satıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber