Köprüleri yıkılan köylüler acil yardım bekliyor

Salihli ilçesine bağlı Beylikli ve Yeşilova köyleri arasında ulaşımın sağlandığı Alaşehir Çayı üzerindeki köprünün şiddetli yağış sonucu geçtiğimiz pazar günü yıkılmasının ardından, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve yetkilileri göreve davet etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köprüleri yıkılan köylüler acil yardım bekliyor

Salihli ilçesine bağlı Beylikli ve Yeşilova köyleri arasında ulaşımın sağlandığı Alaşehir Çayı üzerindeki köprünün şiddetli yağış sonucu geçtiğimiz pazar günü yıkılmasının ardından, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve yetkilileri göreve davet etti.

Salihli'ye bağlı Yeşilova Köyü'nde bulunan 450 hanenin susuz kaldığının altını çizen Öz, yaptığı açıklamada, "Beylikli Köyümüzün köprüsünün gelen sel ile yıkılmasından sonra bir an önce köprümüzün yapılmasıyla ilgili yetkililerle gerekli görüşmelerin sağlanması gereklidir. Bizler bunların yerinde tespiti için geldik. Köprünün ne durumda olduğunu görmek için geldik. Köprünün durumu ile ilgili hem Beylikli hem de Yeşilova köyleri muhtarlarından bilgi aldık. Yeşilova Köyü'ne giden içme suyu boru hattının da bu yıkım sonunda hasar gördüğünü tespit ettik. Köylüler kendi imkanlarıyla içme suyu borularını tamir ediyorlar. Köylülerimizin mağduriyetinin bir an önce devlet tarafından yapılmasını talep ediyoruz. Köylümüz çiftçilikle uğraştığı için arazilerine gidip gelirken bu köprüyü kullanıyorlar. Bu anlamda çok mağdurlar. Bir an önce köprünün ve suyun tekrar eski haline dönüştürülmesi gerekmektedir" dedi.

Beylikli Köyü Muhtarı Esat Gülçetin de, "Komşu köyümüz olan Yeşilova'ya içme sularına bir an önce kavuşmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlkel yöntemlerle içme suyunu tamir edip köylünün bir an önce suya kavuşması için çaba sarf ediyoruz. Amacımız köyümüz susuz kalmasın" diye konuştu.

Yeşilova Köyü Muhtarı Ertuğrul Yalçınkaya ise, "Seçilmiş insan seçilmişliğinin gereğini yerine getirmelidir. Biz şu anda onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Halkımız bize bu sorumluluğu böyle zamanlar için yükledi. Bizde şu anda o sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer seçilmiş kişilerden görevlerini yerine getirmesini istiyoruz. Tek isteğimiz bu" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber