5 günlük hava tahmin raporu

DMİ, 29 Ocak 2013 saat 19:28 itibariyle, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük hava tahmin raporu

Meteorolojinin yayınladığı rapora göre İç Anadolu ve Doğu Anadoluda bugün kar yağışı olacak

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu, Akdeniz ve Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, Marmara'nın batısında 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber