İstanbul'a ilk kar bugün yağacak

Haber Giriş : 21 Kasım 2005 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Önümüzdeki üç gün kar yağışı bazı bölgelerde yer yer etkili olacak. Bugünden itibaren sıcaklık 8-10 derece kadar düşecek. İstanbullular yılın ilk karını görecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bugün akşama kadar tüm bölgeler yağış alacak. Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

İstanbul Bölge Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olacağını ve yarın kenti terk edeceğini söyledi. Yetkililer kenti olumsuz etkileyecek oranda yağış beklenmediğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un kışa hazır olduğunu belirterek şu bilgileri verdi "Karla mücadele etmek için 2 bin personelimiz hazır. 100 bin ton tuz alacağız. Geçen yıldan kalanla birlikte 135 bin ton tuzumuz olacak. Karla mücadelede ayrıca solüsyon kullanacağız. Pahalı bir madde ama 2 bin metreküp kullanmayı düşünüyoruz. Rusya kullanıyor ve başarılı oluyor."

Trakya'da kar var

Bolu Dağı'nda dün sabah başlayan kar yağışı, nedeniyle trafik yavaşlarken, Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Trafik yetkilileri, yola çıkacak olan sürücülerin araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları uyarısında bulundu. Edirne'nin Lalapaşa, Tekirdağ'ın Çorlu ilçeleriyle, Kırklareli'nin Dereköy beldesinde önceki akşam başlayan kar yağışı dün aralıklarla sürdü. Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde şiddetli yağmurla gelen ve 15 dakika süren hortum, 40 dekar sera alanında yaklaşık 150 bin YTL hasara yol açtı.

(Radikal, dha)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber