21 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM gündemi
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde, saat 18.30'da Dünyada Yoksullukla Mücadele konulu resim sergisinin açılışına katılacak.
- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, saat 10.00'da Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2006 yılı bütçeleri görüşülecek.

Başbakan Erdoğan Hakkari'de
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'de incelemelerde bulunacak. Erdoğan'a, gezisinde, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek de eşlik edecek

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, saat 17.00'de Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassam Bin Jarb El Tani'yi kabul edecek.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 09.30'da 'Topraktan Kadehe, AB Yolunda Bağcılık' konulu çalıştaya katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 10.00'da Singapur Çevre Bakanı Yaacob İbrahim'i kabul edecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 10.00'da Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yurtiçi eşya taşımacılığı ile ilgili yetki devri imza törenine katılacak.
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel'de AB Troykası'nın aday ülkeleri bilgilendirme toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 11.00'de başlayacak olan Başkanlık Divanı toplantısı sonrası saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan, saat 14.30'da Pakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yapacak.
- SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret edecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Denizli'de partililer ile bir araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassam Bin Jarb El Tani, saat 11.30'da TOBB'da düzenlenecek çalışma yemeğine katılacak, saat 14.00'da TOBB Başkan Yardımcısı Zafer Çağlayan ile görüşecek.
- Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Türk Kültür Kongresi, saat 14.00'da Ankara'da başlayacak.
- Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı'nın AB üyesi olan ve Olmayan Ülkeleri Arasında Genel Aktiviteler ve Diyalog Semineri, saat 09.00'da Ankara'da başlayacak.
- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 'Hafta Başı Konukları' adlı etkinliklerine sanatçı Yıldız Kenter ile Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Prof. Dr. Talat Halman konuk olacak.
- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ile Türkiye Yol-İş Sendikası tarafından saat 13.30'da 'İşsiz Gençler İçin Yeni Ufuklar Projesi' konulu konferans ve sertifika töreni düzenlenecek.
- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, saat 11.00'de uçucu madde kullanımının önlenmesine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
- GAMA'nın 45. kuruluş yıldönümü dolayısıyla saat 19.00'da kokteyl düzenlenecek.
- Liman Restaurant'ın saat 18.00'deki yapılacak açılışına, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Sanatçı İbrahim Tatlıses ve diğer davetliler katılacak.
- Türk Pakistan Dostluk Derneği tarafından saat 19.30'da İkbal Gürpınar'ın sunuculuğunu yapacağı İbrahim Tatlıses, Berdan Mardini ve Soner Arıcı'nın katılacağı Pakistan'a yardım gecesi düzenlenecek.
- Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Georges H. Siam, saat 18.00'de resepsiyon verecek.
- Cem Boyner'in 'Yakındaki Uzak, Uzaktaki Yakın' konulu fotoğraf sergisi saat 19.00'da açılacak.
- Geliri Pakistan depremzedelerine bağışlanacak olan Türkiye Kalkınma Bankası Mensupları Sergisi saat 18.00'de açılacak.
- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Sanayi Bakanları II.Toplantısı, saat 09.00'dan itibaren Cevahir Otel'de yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 13.00'te, Romanya Büyükelçisi Constantin Mihail Grigorie ile saat 14.00'te de ABD İstanbul Başkonsolosu Deborah Jones ile görüşecek.
- Mazlum Der ve bazı kitle örgütleri, Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili, saat 11.00'de, Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde bir açıklama yapacak.
- Koç Finans'ın, yurt dışı piyasalardan sağladığı 110 milyon dolarlık kredinin imza töreni, saat 12.45'te, Çırağan Palace'ta düzenlenecek.
- Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen "Depreme Hazırlık ve Afet Bilinci Seminerleri", saat 09.00'dan itibaren Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Ressam Öğretmenler Sergisi, saat 13.00'te, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda açılacak.
- Beyoğlu Belediyesi Kentsel Tasarım Atölyesi ve İSTON'un projelendirdiği modern taksi durakları, saat 11.00'de, Pera Palas Oteli yanında törenle açılacak.
- Kendilerini Minic Picassolar olarak adlandıran Özel Eriş Anaokulu öğrencilerinin sergisi, saat 10.00'da, okulun Baltalimanı'ndaki binasında açılacak.
- Demokrat Hanımlar Derneği, saat 11.00'de, Fatih PTT önünde, başörtüsü konusunda bir basın açıklaması yaparak, düzenledikleri mail ve mektup kampanyası konusunda bilgi verecek.
- Finlandiya Büyükelçisi Maria Selediw, Adana Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret edecek.
- Mardin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü törenlerle kutlanacak.
- "İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının kapasitelerinin güçlendirilmesi: il ve ilçe insan hakları kurulları başvuru ve danışma masası görevlilerinin eğitimi projesi"
9. bölgesel toplantısı bugün Kars'ta yapılacak.
- Erciyes Üniversitesi'nin kuruluşunun 27. yılı, Sabancı Kültür Sitesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
- İzmir Ticaret Odası'nın 120. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle bugün saat 09.00'da İzmir Ticaret Odası Lokali'nde basın toplantısı ve ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni gerçekleştirilecek.
- TESKON 2005 Fuarı ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ'ta bir basın toplantısı düzenleyecek.
- İZFAŞ tarafından düzenlenen Gelin&Damat Show Fuarı'nın geliştirilmesi amacıyla İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye'nin modern standartlardaki ilk midye dolma tesisi hizmete açılıyor.
- Mazlum Der İzmir Şubesi, 'Çocuklar için Adalet Cennette' konulu ABD'yi protesto eden bir basın açıklaması yapacak .

EKONOMİ GÜNDEMİ

CeBIT Hannover 2006 basın toplantısı
- 9 - 15 Mart 2006 tarihlerinde Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek bilişim dünyasının lider fuarı CeBIT Hannover 2006'nın basın toplantısı saat 17.00'de İstanbul Alman Konsolosluğu'nda yapılıyor.

İTO'da KOBİ'lere AB semineri
- İstanbul Ticaret Odası (İTO), AB'nin mesleki eğitim programı olan "Leonardo Da Vinci" programından yararlanmak isteyecek KOBİ'lere, proje hazırlama tekniklerinin detaylı olarak anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminer saat 13.00'te İTO Meclis Salonu'nda yapılıyor.

TED'in İstanbul etkinliği
- Türk Eğitim Derneği (TED) üyesi Kanaat Önderleri eğitim seferberliği çerçevesinde, Ankara'dan sonra ikinci kez, İstanbul'da saat 19.00'da Esma Sultan Yalısı'nda buluşuyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

İsrail Başbakanı istifa ediyor
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Likud Partisi'nden ayrıldığını açıklayarak Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'a istifasını sunmaya hazırlanıyor.

BM temsilcisi Ahtisaari Kosova'da mekik diplomasisine başlıyor
- Birleşmiş Milletler'in Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari, bölgenin nihai statüsüne ilişkin görüşmeler öncesi mekik diplomasisi yürütmek üzere bugün Priştine'ye geliyor.

İspanya'nın en büyük terör davası başlıyor
- İspanya, ayrılıkçı Bask silahlı grubu ETA ile işbirliği yapmakla suçlanan 56 sanığın yargılanmasına bugün başlıyor. Dava, İspanya'da bugüne kadar ETA ile ilgili gerçekleştirilen en büyük terör davası niteliğini taşıyor.

Dayton Anlaşması 10 yaşında
- Bosna, 300 bine yakın Müslüman Boşnak'ın katledildiği kanlı savaşı sona erdiren Dayton Anlaşması'nın paraf edilmesinin 10. yılını anıyor.

Zebari, Rus meslektaşı ile görüşecek
- Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, bugün Moskova'da Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek.

AB'li bakanlar Brüksel'de toplanıyor
- AB dışişleri, savunma ve ticaret bakanları gündemdeki kritik meseleleri müzakere etmek üzere Brüksel'de bir araya geliyor.

Sırp parlamentosu Kosova tasarısı için toplanıyor
- Sırp parlamentosu Kosova'nın nihai statüsüne ilişkin hükümet tarafinından önerilen tasarıyı oylamak için toplanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber