Kocaeli Üniversitesi'nde Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu, düzenlenen törenle açıldı.

KOÜ Arslanbey Yerleşkesi'nde bulunan okulun açılış törenine Kocaeli Valisi Erdal Ata, Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.

Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erhan Bütün, "Okulun kuruluşu ve bugünlere gelişi uzun bir mücadele sonrasında oldu. Kocaeli Üniversitesi'ne böyle bir okul kazandırdığımız için çok sevinçliyiz. Okuldaki malzemelerin hemen hepsi hurda ve kullanılmış malzemelerin yeniden yapılandırılması ile oldu. Ayrıca okulun içerisindeki malzemelerin yaklaşık yüzde 70'i bağışlarla elde edildi" dedi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ise, "Ülkemizin güçlü olmasını istiyorsak, bilgiye önem vermeliyiz. Bu bilgiyle üretim yapmalıyız. Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun hayata geçirilmesi için destek veren herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir okulumuz olduğu için gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek de, "Çocukluk dönemimde İzmit'te 6 ilkokul, 2 ortaokul ve 1 lise vardı. Şimdi 50 bin öğrencili bir üniversitenin eğitim hizmeti verdiğine şahit oluyoruz. Bu müthiş bir gelişmedir. Eğitime her zaman önem vermeliyiz. Üniversiteyi bu aşamaya getiren herkesi kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okul, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek tarafından açıldı. 12 sınıfı bulunan okulda uçak gövde motor, uçak elektrik elektronik ve sivil havacılık ulaştırma bölümleri bulunuyor. Okulun ilk yılında 52 öğrenci eğitim görecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber