Kastamonu değil sanki Teksas

Kastamonu'da yan yana tarlaları bulunan ve su meselesinden birbirlerine silah çekip ateş eden 2 sanığın yargılandığı davada mahkeme, taraflar şikayetçi olmayınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu değil sanki Teksas

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Mehmet İ.(52) ve Mustafa G.(49) ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Mustafa G, sanık Mehmet İ'nin evine gelerek hakarette bulunduğunu ileri sürdü.

Mustafa G, hakaret üzerine olayın gerginleştiğini ifade ederek, "Bana küfredip, av tüfeğiyle ateş etmesinden dolayı, ben de belimdeki silahı çıkararak ateş ettim. Benim amacım kesinlikle onu öldürmek değildi. Şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Mehmet İ. de olayın su meselesinden çıktığını, Mustafa G'nin ateş etmesinden dolayı kendisinin de ateş ettiğini vurgulayarak, şikayetçi olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda Mustafa G. ile Mehmet İ. arasında daha önceden de husumetin meydana geldiği kanaatiyle verdiği kararında,

"Mustafa G'nin tarlasını suladığı sırada, Mehmet İ'nin tarlasına su birikmesiyle çıkan kavgada, mağdur sanık Mehmet İ, Mustafa G'nin evinin önüne gelerek, küfrettiği, Mustafa G'nin de av tüfeğini alarak, ateş etmesi sonucunda, basit müdahaleyle yaralandığı belirlendi. Mehmet İ'nin de üzerinde eşine ait olan yarı otomatik tabancayla Mustafa G'ye ateş etmesi sonucunda, mağdur sanık Mustafa G'nin basit bir şekilde yaralandığı, bu şekilde mağdur sanıkların kasten yaralanma suçunu işledikleri anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vererek, "5 sene içinde herhangi bir suç işlerseniz, hem o suçtan hem de bu davadan yargılanacaksınız. İnsanlar, birbirlerine incikten boncuktan sebeplerden dolayı silah çekmemeli. Birbirinizi öldürebilirdiniz" şeklinde konuştu.

Taşköprü ilçesine bağlı Yavuç köyünde, meydana gelen olayda, Mustafa G. tarlasını suladığı sırada, su taşarak, komsusunun tarlasında birikti.

Tarlasında su birikintisi gören Mehmet İ, bunun üzerine Mustafa G'yle tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle her iki taraf silahları çekerek, birbirlerine ateş etmeye başladı. Yaralanmayla sonuçlanan olayda, kişiler birbirlerinden şikayetçi olmuşlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber