MEB, özür atamasında 3. aşamayı da düşünmeli

Bakanlık Özür Atamalarında 41. Tercih Uygulaması İçin 3. Aşamayı Yapmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2013 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, özür atamasında 3. aşamayı da düşünmeli

.

Bakanlık özür atamalarını iki aşamalı yapmakta ve öğretmenler ikinci aşamada sadece özrünün bulunduğu il/ilçedeki eğitim kurumlarını tercih edebilmektedir.

2012 yaz döneminde ise 3. bir tercih aşaması daha uygulamıştır. Peki, bu aşamadan kimler faydalanmıştır.

Özrünün bulunduğu ilçede normu olmayan istihdam alanı olmayan öğretmenler yakın ilçeleri tercih ederek özür atamasının gerçekleşmesi sağlanmıştır.

41. tercih özrünün bulunduğu ilçedeki tüm tercihleri (en fazla 40 tercih ) yaptıktan sonra;

Elektronik sistemde diğer ilçelere atanmak istiyorum hakkı verilmesi ise olumlu ama biraz mantıksız olacaktır. Çünkü bilgisayar öğretmenimizi yakın bir ilçede açık kurum var iken en uzak ilçeye bile gönderebilecektir. Yeni mağduriyetler doğacaktır.

Ama bakanlık sadece geçen atamada bir 3. aşama uyguladı. Tayini çıkmayanlara tüm il genelindeki kurumlara tekrar tayin isteme hakkı verdi. . Böylelikle tercihe bırakılarak öğretmenin özrünün bulunduğu ilçeye yakınlaşması sağlanmış oldu.

Karaman merkezde görevli bir öğretmen Konya Akşehir ilçesinde özrü var ise ve Akşehir tercihlerine atanamadıysa Ereğli ilçesine 41. tercih ile atanır ise mevcut mesafe 220 km iken 300 km ye çıkacaktır. Bu mesafeyi 3. aşama ile 40- 50 km ye düşürmekte mümkün olacaktır

Amaç üzüm yemek ise 3. aşama uygulanmalıdır

meram42 Memurlar.net üyesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber