Özel İdare'nin gayrimenkulleri satılık

Muğla İl Genel Meclisi, Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait gayrimenkullerin satışının yapılması için tekrar çalışma başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel İdare'nin gayrimenkulleri satılık

331 adet gayrimenkulü bulunan İl Özel İdaresi'nin daha önce Yatağan İşhanı, Bayındırlık binası, Bodrum Gümbet'teki Bar, İstanbul'daki Arsa ve Marmaris'teki Mavi Otel'in satışı için karar alınmıştı.

9 yıldır İl Özel İdaresi'nin taşınmazları için alınan karalara rağmen ve bazı taşınmazların ikişer defa yapılan ihalesine rağmen alıcı çıkmamıştı. AK Parti'nin yerel iktidar olduğu dönemde başlayan satış kararında o dönemin CHP'li Meclis üyeleri, satışa karşı çıkarken, CHP'nin iktidar olduğu yerel meclisin satış kararını AK Partili üyeler destek veriyor. Satış kararı alınan taşınmazlar arasında, Muğla merkezde 177 metrekarelik avlulu kargir ev, Şeyh Mahallesindeki apartman, Bodrum Bardakçı koyundaki motel, Datça Öğretmenevi binası, Fethiye Göcek beldesindeki 31 adet dükkan, Ula Kızılağaç köyündeki 8 adet arsanın satış için 8 Şubat'taki meclis toplantısında tekrar ele alınacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek, meclisin daha önce de satış için aldığı kararlar bulunduğunu, fakat nedense satışların gerçekleşmediğini söyledi. Muğla İl Özel İdare Genel Sekreteri Sebahattin Avcı, satışın yapılabilmesi için 6360 sayılı yasaya göre satışı yapılacak taşınmazlar ile ilgili Bakanlıktan izin alınması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber