Gümrük'te boş kadro skandalı

21 Ocak tarihinde yayınladığımız haberde, Gümrük'te bilgisayar işletmenliği kadroları boş kalabilir, demiştik. Kadroların boş kaldığı resmileşti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük'te boş kadro skandalı

21 Ocak tarihinde yayınladığımız haberde, Gümrük'te bilgisayar işletmenliği kadroları boş kalabilir, demiştik. Kadroların boş kaldığı resmileşti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ocak ayında ilana çıkmış ve bin 791 kişi alacağını duyurmuştu. Bu ilanda 80 bilgisayar işletmeni kadrosu yer aldı. Ancak bilgisayar işletmenliği kadrosu için, fazla mezunu bulunmayan bölümlere başvuru hakkı tanındı.

Memurlar.net üyelerinin yaptığı tespit sonucunda, bu 80 kişilik kadroya başvurabilecek aday sayısının en fazla 100 olabileceğini belirtmiş ve bölüm sınırlamasının esnetilmesini istemiştik. Tıklayınız.

Ancak, Bakanlık memurlar.net'e gönderdiği açıklamada, bölüm kodlarına sığınmıştı. Bu açıklamadan, Bakanlığın sorunu dahi teşhis edemediği ve anlamadığı ortaya çıkıyordu. Tıklayınız.

İlana göre, 80 kişilik bilgisayar işletmeni kadrosu için toplam 160 adayın sözlü sınava çağrılması gerekiyordu. Sözlü sınava başvurabilecek aday sayısı dün açıklandı. Toplam 22 kişi...Tıklayın.

Yüzlerce aday tarafından gündeme getirilmesine ve memurlar.net olarak Bakanlığı uyarmamıza rağmen hiçbir tedbir alınmadığı için bu sonuç ortaya çıkmıştır.


*Grafik kadroları da boş kaldı


Burada iki ihtimal var.

1- Kasıt yok: Sadece işgüzar bir iki memurun yaptığı iş. Bu nedenle bu işi karar veren memurlar bilgisiz ve yetersiz olduğu için görevden alınmalı ve haklarında disiplin soruşturması başlatılmalı

2- Kasıt var: Ya Bakanın ya da Bakanlıktaki müsteşar veya personel genel müdürünün yakınlarının kazanılması istendi. O nedenle adrese teslim bölüm sınırlaması konuldu. Bu hususu da kamuoyu takdir edecektir.

Tepkileri görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber