Sezer: Eğitim, gelişmeye açık değerlere dayanmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eğitimin dogmalara değil, akıl, mantık ve sağduyuyla anlam kazanan, toplumsal yaşamı anlamlandıran, paylaşılan, tartışılan, gelişmeye açık değerlere dayanması gerektiğini belirterek, bunu ise öğretmenlerin sağlayacağını ifade etti.

Sezer, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yayımlandığı mesajda, ulusların geleceğe yönelişlerinde eğitim ve öğretimin yaşamsal önem taşıdığını kaydederek, eğitim ve öğretimin, çağdaş dünyayla bütünleşmeyi hedef seçen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne en öncelikli konusu olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin her alanda gelişmesinin ve Türk ulusunun gönenç içinde yaşamasının, ancak eğitimle olanaklı kılınacağına inanan Yüce Atatürk'ün, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte büyük bir eğitim seferberliği başlattığını anımsatan Sezer, "Yüce Önder, aydınlanma ve çağdaşlaşma sürecinde eğitime ve öğretmenlere büyük önem vermiştir. Yeni kuşakların eğitiminin Cumhuriyet'in başarısının en önemli noktasını oluşturduğunu düşünen Atatürk, insancıl, akılcı, bilimsel ve çağdaş eğitim ilkelerini yaşama geçirmiş, çocuklarımızın ve gençlerimizin çözümlemeci düşünmesini ve evrensel değerler sistemiyle buluşmasını sağlayacak ulusal ve laik eğitim politikası üzerinde durmuştur"dedi.

Öğrenme sürecinde insanın en büyük yardımcısının öğretmen olduğuna işaret eden Sezer, öğretmenlerin, zihinleri doğruluğu kanıtlanmış bilgilerle aydınlatarak yarınları biçimlendirdiklerini, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında belirleyici rol oynadıklarını vurguladı.

Sezer, "Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir. Ulus ve devlet olarak bugünlere ulaşmamızda en büyük pay, koşullar ne olursa olsun görev anlayışından, Atatürkçü düşünceden ödün vermeden ülkenin her köşesinde özveriyle çalışan, aydınlanma ışığını yorulmadan taşıyan öğretmenlerimizindir"dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, eğitimin dogmalara değil, akıl, mantık ve sağduyuyla anlam kazanan, toplumsal yaşamı anlamlandıran, paylaşılan, tartışılan, gelişmeye açık değerlere dayanması gerektiğini vurgulayarak, bunu öğretmenlerin sağlayacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber