Pınar'ın annesi için mücadelesi'nde Yargıtay zaferi

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi Hüseyin Civek tarafından 22 yerinden bıçaklanarak öldürülen Selma Civek'in çocukları, annelerinin hayatını kaybetmesine rağmen boşanma davasının devam etmesini sağladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pınar'ın annesi için mücadelesi'nde Yargıtay zaferi

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi Hüseyin Civek tarafından 22 yerinden bıçaklanarak öldürülen Selma Civek'in çocukları, annelerinin hayatını kaybetmesine rağmen boşanma davasının devam etmesini sağladı. Yerel mahkemenin, katil kocanın tam ve ağır kusurlu olduğu için Selma Civek'in mirasından yararlanamayacağını belirtip 2 çocuğa vasi tayin etme kararını, Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi de onadı.

Olay, Dikili Kabakum'da 2011 yılı Ocak ayında meydana geldi. 47 yaşındaki Hüseyin Civek, uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen şiddet gördüğü için kendisine boşanma davası açan eşi 40 yaşındaki Selma Civek'i, 22 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla Bakanlık avukatının da müdahil olarak katılma isteminde bulunduğu davada eşi Hüseyin Civek, Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nce, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ÇOCUKLARININ MÜCADELESİ

Bu arada, boşanma davasının görüldüğü Dikili Asliye Hukuk Mahkemesi, Selma Civek'in öldürülmesi ardından, davanın konusuz kaldığına karar vermek üzere iken, 3 çocuğu, avukatları Nurten Özdemir aracılığıyla anneleri için mücadele başlattı. İlk olarak davaya müdahil olmak için dilekçe verildi. Mahkemenin olumlu kararı üzerine, yaşları küçük 2 kardeşi adına da davaya, Selma Civek'in büyük kızı 23 yaşındaki Hayriye Pınar Civek, müdahil oldu. Hayriye Pınar Çivek, mahkemede, babasının annesini, mirasından pay alabilmek için öldürdüğünü ileri sürdü.

Dikili Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, Türk Medeni Kanunun 181/2 maddesi uyarınca boşanma davasını açan Selma Civek'in 14 Ocak 2011'de davalı eşi tarafından öldürüldüğünü, bu nedenle boşanma davasının konusuz kaldığını, boşanmaya yer olmadığını belirtti. Kararda ayrıca, davalı Hüseyin Civek'in olayda tam ve ağır kusurlu olduğunu vurgulayarak, yasal mirastan pay alamayacağına hükmetti. Mahkeme, diğer iki çocuğun velayetini babaya vermedi, vasi tayin edilmesine karar vererek, davayı bitirdi.

YARGITAY'DAN ONAMA

Dikili Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karara Hüseyin Civek'in, itiraz etmesi üzerine dava dosyası Yargıtay'a gitti. Selma Civek'in çocukları ve avukatının Yargıtay'daki mücadalesi sonrasında da, temyiz duruşmasını yapan Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, itiraza rağmen yerel mahkemenin kararını onadı. Kararın kesinleşmesiyle, Selma Civek'in çocuklarının yanı sıra yakınları da sevindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber