Çelik, sert şekilde eleştiriliyor

Haber Giriş : 25 Kasım 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik: Konuşmamı çarpıttılar

Öğretmenlerin yasalardaki boşluklardan yararlanarak kanunsuz işler yapmalarının meslekle bağdaşmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim meselesine ideolojik değil, pedagojik bakmak gerektiğini belirterek, "Öğretmen yanlış yaparsa tuz kokmuş olur" dedi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Çelik, "Bana bir muhalefet milletvekili, 'Öğretmenlerimiz yılda bin 816 saat derse giriyorlarmış' dedi. Öğretmenlerin 180 gün çalışıp maaş karşılığı 15 saat derse girdiklerini söyledim. Bazı 'Öğretmenlerimiz çalışma günlerini 2 güne sığdırıyor' dedim. Bu dediğimde gerçekdışı bir şey var mı? 'Öğretmenler az çalışıyor' beyanım olmadı. Konuşmamı çarpıtan zihniyeti kınıyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde "Hep açım derseniz, mesleki saygınlığınız zedelenir. Dersi bitirip öğretmenevindeki okey masasına gitmeyi düşünenler var" sözlerine eğitimciler ve muhalefet ateş püskürdü.

Çelik'in özür dileyerek istifa etmesini isteyen muhalefet, "beyni kabız" tepkisini gösterdi.

Çelik'e tepkiler şöyle:

Mustafa Özyurt (CHP): Bakanlığın başında böyle bir bakanın bulunması talihsizlik. Bu kadar acı şey söylenemez. Ayıptır. Şuur altındaki gerçek düşünceleri dışarı fırlıyor.

Prof. Dr. Yakup Kepenek (CHP): Bu sözler, Türkiye'nin, öğretmenliğin ne anlama geldiğini bilmeyen, anlamayan bir Milli Eğitim Bakanı'na sahip olduğunun açık göstergesi. Öğretmeni baskı altına alırsan, yeterli para vermezsen, ders bitince okuldan gider.

Kemal Anadol (CHP): Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar. Söz verdiler, şimdi yan çiziyorlar. Bakan viziteye çıkma, tebeşir bırakma gibi en masum eylemleri, illegal çalışmanın unsuru olarak görüyor.

Mustafa Gazalcı (CHP): İşveren mantığıyla yaklaştı. Öğretmenleri sürdüğü yetmiyormuş gibi izinsiz iş yapıyorlar izlenimi verdi.

Muharrem İnce (CHP): İstifa etsin. Cumhuriyet tarihinde öğretmenleri bu kadar aşağılayan bir bakan daha olmadı. Geliri iyi ki, öğretmenleri aşağılıyor.

Ümmet Kandoğan (DYP): Öğretmenler gününde, öğretmenleri bu kadar rencide eden bir Milli Eğitim bakanı gelmedi. Öğretmenlerden özür dileyip istifa etmeli.

Mehmet Tatar (DYP): Bu laflar öğretmenlere söylenmez. Öğretmen açtır, maaşı yetmiyor. Özür dilemeli.

Süleyman Sarıbaş (ANAP): Öğretmenleri böyle değerlendiriyorsa bunun siyasi ve hukuki sorumlusu bakandır. İdrak edemiyor, şikâyet ediyor. Bakanın beyni kabız.

Muzaffer Kurtulmuşoğlu (ANAP): Hamasi nutuk yerine çalışma ortamları iyileştirilmeli. Sözleri şık değil.

Sendikalar öfkeli

Eğitim Bir - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Açız demiyoruz ama eğitim çalışanları sıkıntı içinde. Açıklamaları sağlıksız.

Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer: İnsanları açlığa mahkûm edip alay ediyor. Öfkemiz büyüyor. Eylemde öğretmene en ufak fiske vurulursa sorumlusu bakan olur. Eylemi mitinge çeviririz.

Anadolu Eğitim - Sen Genel Başkanı Cansel Güven: Bakanı affetmiyoruz. Cahil demek istemiyorum ama bilgisiz. Öğretmenlere kol saati yerine kalori sayacı hediye etmeliydiler.

Kızdıran sözler

Çelik, "Öğretmenler idareyle anlaşıp zamanlarının çoğunu evde geçiriyor. Bu yüzden üst düzey bürokratların çoğu öğretmenlerle evli" sözleri üzerine CHP'li Ali Kemal Kumkumoğlu, bürokratlara "Hepiniz öğretmenlerle mi evlisiniz?" diye sormuş ve "Evet" yanıtı almıştı.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber