Cemaat sendikası neden kapanıyor?

Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu iddia edilen Aktif Eğitimciler Sendikası fesih kararı aldı.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

“Hükümete tehdit” amacıyla kurulduğu iddia edilen ve dokuz ayda 35 bin üyeye ulaşan sendikanın, önümüzdeki günlerde yapılacak olağanüstü genel kurulunda fesih kararı görüşülecek.

Eski Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, Aktif-Sen’in kapanma kararını, “Bunun anlamı, kurulan bu sendikadan iktidara yakın duran sendika ve birtakım güçlerin rahatsız olmalarıdır. Çünkü iktidara yakın sendika bu yıl işkolu yetkisini kaybetme ile karşı karşıya kalabilirdi. Aktif Eğitim-Sen kurulduğunda ileri sürdüğü gerekçeleri 9 ayda ortadan kalkmadığına göre demek ki bir yerlerden talimat gelmiş ya da iktidarın sağladığı olanakların paylaşımında bir anlaşma sağlanmış görünmektedir. Birleşmeyi tabanlarına anlatamayacakları için kendilerini kapatma yoluna gitmeyi yeğlemişler” diye yorumladı.

* Talimatla kuruldu, talimatla kapandı

Öğretmen yorumları...

* Cemaat sendikayı hükümete karşı tehdit olarak kurdu. Alacağının sözünü aldı, EBS (Eğitim Bir-Sen) ile birlik olmak adına feshedildi. İşte cemaat.. İşte EBS

* 35 bin üye sayısına ulaşan Aktif-Sen’in ivme kazandığı bir dönemde sendikayı feshetmesinin nedeni olarak dershanelerin kapatılmaması konusundaki uzlaşma olduğu iddia ediliyor.

* Eğitim Bir-Sen şimdi hiç çalışmadan Aktif-Sen’in 35 bin üyesini kendi bünyesine alacak. Masa başında üye kazanmak buysa ben öğretmenliğimden tiksindim.

* Demek dershanelerin kapanması mevzusu halledildi. Bu memleketin öğretmenlerinin düşürüldüğü hale bakar mısınız?

* Talimatla kuruldular, talimatla da feshedildiler. Abiler ne derse odur. Biz bilmeyiz. Emir geldi üye olduk, emir geldi kapattık. Özet bu.

* Cemaat okullarında herhangi bir sendikaya üye olmak zinhar yasaktı ve derhal işten atılma sebebiydi. Devlet okullarındaki cemaat ehli öğretmenler de sendikasızdı. Cemaatin eski bakan Ömer Dinçer’le araları bozulunca sendika kurup baskı unsuru oluşturmak istediler. Şimdi arada sulh olunca sendikalarını feshediyorlar. Sendikalaşma kavramından cemaatin anladığı ancak bu kadar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber