Öğretmen çiftin üçüzleri kısmetiyle geldi

Karısı Konya’da, kendisi Eskişehir’de öğretmenlik yapan çiftin üçüz bebeklerinin dünyaya geldiği gün bir sürpriz daha yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen çiftin üçüzleri kısmetiyle geldi

Karısı Konya’da, kendisi Eskişehir’de öğretmenlik yapan çiftin üçüz bebeklerinin dünyaya geldiği gün bir sürpriz daha yaşandı. Eşinin hamileliği nedeniyle 6 aydır ücretsiz izinde olan Ali Öğretmen’in tayini, Konya’ya çıktı.

Eskişehir’de öğretmenlik yapan 5 yıllık evli Ali ve Fatma Başçiftçi, memleketleri Konya’ya geçtiğimiz yıl tayin istedi. Evli çiftten sadece Fatma Başçiftçi’nin tayini Konya’nın Hüyük ilçesine çıktı. Farklı şehirlerde öğretmenlik yapmaları nedeniyle ayrı yaşayacak olan çiftin bebekleri olacağı haberi geldi. Öğretmen çift bebeklerinin üçüz olacağını da öğrenince büyük bir mutluluk yaşadı. Ali Öğretmen üçüzlerini dünyaya getirecek eşini yalnız bırakmamak için ücretsiz izne ayrıldı.

Ali öğretmen eş durumundan Konya’ya ataması yapılması için tekrar dilekçe verdi. 27 haftalık hamile olan Fatma öğretmen de sancıları artınca hastaneye kaldırıldı. Üçüzler Başkent Üniversitesi Konya Hastanesinde ikisi 880 gram, bir tanesi 1 kilo 100 gram olarak dünyaya geldi. Üçüzlerin mutluluğunu yaşayan çift, aradan birkaç saat sonra Ali öğretmen’inde eşinin yanına atandığı haberini aldı. Bir günde çifte mutluluk haberi alan aile büyük bir sevinç yaşadı.

ÜÇÜZ PARMAK BEBEKLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Erken doğum nedeniyle üçüzlerin sağlık durumunun her geçen gün biraz daha iyiye gittiği belirtildi. Bebeklerin durumuyla ilgili bilgi veren Uzman Dr. Servet Özkiraz, "Bebeklerimiz 27 haftalık dünyaya geldi. Şuanda biz bebeklerimize gerekli ilgiyi gösteriyoruz. Erken doğum dediğimiz prematüre bebeklerde ilk bir hafta önemli. Şuanda bir haftayı atlatmak üzereyiz. Her geçen gün durumları iyiye gidiyor. İnşallah üçüzlerimizi sağlıklı bir şekilde ailesinin kucağına veririz” şeklinde konuştu.

BEBEKLERİN RIZKI DOĞDUKLARI GÜN GELDİ

Dünyaya gözlerini açan üçüzlerini kuvözde seven ve onları izleyen öğretmen çift, mutluluklarını dile getirdi. Büyük bir sevinç içerisinde olduğunu belirten anne, “Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. İlk üçüzlerimizin olacağını duyunca şaşırmış ve çok mutlu olmuştuk. Şimdi dünyaya geldiler ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz” dedi.

Bebeklerinin isimlerini Sevim, Göktan ve Egemen koyduklarını ifade eden baba Ali Başçiftçi, "Çok mutluyuz. Kucağımıza almayı bekliyoruz. Hani derler ya bebekler rızkıyla doğar diye, işte bizimkisi tam böyle oldu. Ben ve eşim öğretmeniz. Daha önce Konya’ya tayin istemiştik eşimin tayini oldu benim olmamıştı. Eş durumundan tekrar dilekçe vermiştim. Eşim hamile olduğu için onu yalnız bırakmak istemedim ve 6 aydır ücretsiz izinde yanında duruyordum. Öyle bir şey oldu ki, bebeklerimiz dünyaya geldiği gün benim tayinim de Konya’ya çıktı” diyerek sevincini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber