Aksaray'ın yerel ürünlerine ulusal raf kampanyası

Aksaray'da üretimi yapılan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile un ve unlu mamullerin yerel ve ulusal marketlerde ön raflarda yer alması için ciddi bir kampanya hazırlığı yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aksaray'ın yerel ürünlerine ulusal raf kampanyası

Aksaray'da üretimi yapılan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile un ve unlu mamullerin yerel ve ulusal marketlerde ön raflarda yer alması için ciddi bir kampanya hazırlığı yapılıyor.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, mamullerin ön raflarda yer alması kampanyası için ciddi olarak çalıştıklarını belirterek, konunun bu hafta sivil toplum kuruluşları, belediye ve siyasilerin de bir arada bulunacağı bir heyetle gündeme geleceğini söyledi. Özkök, "Her insan kadar Aksaray'da olmanın ve burada yaşamanın sorumluluğunu hissediyorum. Özellikle üreticilerimizin menfaatine olacak çalışmalar yapma gayretindeyiz. Aksaray'da üretilen ürünlerin yerel ve ulusal marketlerde yer alması adına çalışıyoruz. AK Parti il başkanı ve belediye başkanı da bu konuya destek verdi. Daha organize bir şekilde sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir toplantı yapıp, ulusal ve yerel marketlerin raflarında Aksaraylı ürünlerin olmasını sağlamak arzusundayız. Bu konuda son derece kararlıyız. Herkesin biraz şehrinin milliyetçisi olması gerekiyor. Aksaray'ın ürünlerine sahip çıkacağız" dedi.

Aksaray'da 87 kooperatifin faaliyet gösterdiğini ve ürünlerini şehir pazarına sunduğunu anlatan Özkök, "Aksaray'da 23 adet süt ve süt ürünleri işleyen fabrika var. Bu ürünlerin Aksaray'da iyi tanınması gerekiyor. Şehrimizde 4 adet un, 9 adet yem fabrikası var ve bunlar ciddi anlamda üretim yapıyor. Biz yerli ürünlerin yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla da görüştük, onlar da bu hususa kıymet ve destek veriyor" şeklinde konuştu.

Başkan Özkök, konuşmasının son kısmında ekmek israfına da dikkat çekerek, "Konuya dair başlatılan kampanyayı destekliyoruz. Ekmek türlü zorlu aşamaların ardından soframıza geliyor. Bir parçasını bile israf etmememiz gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber