Camilerin temizliğini belediye yapacak

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde camilerin temizliğini belediye üstlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Camilerin temizliğini belediye yapacak

Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, camilerin halılarının yıkanmasından, pencerelerinin silinmesine kadar temizleneceğini söyledi.

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, camilerdeki temizlik uygulamasına Bozhane Camii'nden başladı. Belediye temizlik görevlilerinin camideki çalışmasını inceleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı'nca tüm Valiliklere gönderilen yazı ile camilerin temizliğinin belediyelere verildiğini hatırlattı. Daha önce de belediye olarak camilerde temizlik yaptıklarını, ancak yetersiz kaldıklarını belirten Başkan Posbıyık, şimdi tüm camileri temizleyebilmek için yeni bir ekip oluşturduklarını söyledi. Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:

"Bugün hayırlı bir hizmete başlıyoruz. Camilerin temizliği artık belediyelerden bekleniyor. Bu konuda belediyelere, imamların, müezzinlerin ve cami yaşatma derneklerinin yardımcı olması isteniyor. Şimdi yeni bir ekip oluşturduk. Türkiye'de çok az bulunan yeni bir de makine aldık. Köpük yayarak temizlik yapan bir makine. Hiç kurutmaya da gerek yok. Tüm camilerimizi yıkayacak kadar ekibimiz ve zamanımız var. Sadece imamlarımızın ya da muhtarlarımızın bize başvurarak sıraya girmeleri gerekiyor. Biz bu işi bir zorunluluk olarak değil, görevimiz olarak gördüğümüz için yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber