Torbalı'da tarihi eser operasyonu

İzmir'in Torbalı ilçesinde, jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu, Roma ve Osmanlı dönemine ait 23 parça tarihi eser ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı'da tarihi eser operasyonu

Tarihi eserleri alıcı kılığındaki jandarma ekibine pazarlamaya çalışan 2 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet eden Şahin A. (52) ve Mehmet Ö. (29) isimli şahısların elinde tarihi eser bulunduğunu ve satmak için müşteri aradıklarını belirledi. Yaklaşık 15 günlük takibin ardından şahıslarla alıcı gibi bağlantı kuran sivil jandarma ekibi, söz konusu eserleri 600 bin TL'ye satın almak üzere anlaşırken, zanlıların oturduğu mahalledeki bir iş yerinde buluşma gerçekleştirildi. Şahıslar kıskıvrak yakalanırken, 600 bin TL karşılığında satmak için getirdikleri 23 parça tarihi eser de ele geçirildi.

Roma ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirtilen eserlerin, şunlar olduğu kaydedildi: 1 adet ahşap şeklinde çiçek figürlü tablo, ahşap kabartma doğal tablo, ahşap bayan figürlü yuvarlak tablo, kız çocuğu figürlü resim, 25 santim boyunda toprak vazo, haç ve insan figürlü toprak vazo, çiçek işlemeli toprak vazo, 10 santim boyunda kuş şeklinde heykel, Asya yöresine ait kıyafetli kadın heykeli, mermer atbaşı heykeli, ahşap kadın, oyma işlemeli çömlek, toprak kapaklı kutu, insan figürlü mermer heykel, 15 santim boyunda firavun heykeli, insan figürlü mermer, toprak mask, insan figürlü metal heykel, sol eli havada metal kraliçe heykeli, ahşap aslan figürlü heykel ve mermer baykuş heykeli.

Ele geçirilen eserlerin, incelenmek üzere İzmir Müzeler Bölge Müdürlüğü'ne gönderildiğini bildiren yetkililer, yakalanan Şahin A. ve Mehmet Ö.'nün ise adli makamlara teslim edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber