Sivas'ın yeni adliye binası hizmete giriyor

Sivas'ta 2010 yılı Eylül ayında temeli atılan ve tamamlanma aşamasına gelen Adliye Sarayı, 1 Mart 2013'ten itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ın yeni adliye binası hizmete giriyor

Sivas- Ankara çevreyolu Gültepe mevkisine yapılan Adliye Sarayı inşaatında sona gelindi. İnşaat çalışmaları tamamlanan yeni binada ihtiyaca göre yeni düzenlemeler yapılarak, kullanıma uygun hale getirildi. 22 bin 800 metrekare kapalı alana yapılan yeni Adalet Sarayını gazeteciler ile birlikte gezen Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, yeni binada 1 Mart itibariyle hizmete başlanacağını açıkladı. 3 bölümden oluşan, ana bölümü 5 katlı, sağ ve sol yan kısımları ise 3'er katlı olan binada, ana bölüm Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer bölümler ise adli ve idari mahkemeler tarafından kullanılacak. 4 ayrı giriş kapısı bulunan binanın ana giriş kapısı Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi ve yeni çağ mimarisine uygun olarak inşa edildi.

Yeni adliye binasının iç tefrişatında kullanılan masa, sandalye, koltuk gibi eşyalar Niğde ve Sincan açık cezaevlerindeki mahkumlar tarafından üretilen malzemelerden oluştu. Başsavcı Hasan Aydın, "Uzun süren çalışmaların ardından yeni adliye binamızda sona yaklaştık. 1 Mart itibariyle Sivas halkına yeni binamızda hizmet vereceğiz. Çok güzel bir adliye binası oldu. Sivas'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber