Topuz: Anayasa değişikliğini bu iktidar ayrıldıktan sonra yaparız

Haber Giriş : 28 Kasım 2005 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı konusundaki "istişare" tekliflerini ciddiye almadıklarını belirterek, "Anayasa'da değişiklik yapmak gerekiyorsa, bu iktidar işbaşından ayrıldıktan sonra yapacağız" dedi.

Topuz, BASK Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki heyeti kabulünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanlığı konusunda 5 artı 5 formülünü CHP ile istişare edebileceklerine" ilişkin açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorulan Topuz, AKP'nin her sıkıştığında CHP'yi kullanmak için çareler aradığını ileri sürdü.

Hükümet ile aralarında çok ciddi görüş farkları olduğunu belirten Topuz, "Hükümetin rejim anlayışından şikayetçiyiz. Laik, demokratik cumhuriyete olan karşıtlığından şikayetçiyiz. Rejimi çürütmeye çalışan davranışlarından şikayetçiyiz. Bu hükümete bu açılardan hiçbir güvenimiz kalmamıştır" diye konuştu.

Rejim meselelerini, Anayasa değişikliğini ve cumhurbaşkanlığı konusunu, Hükümetle bir masanın etrafında konuşmak için gerekli ortam olmadığını öne süren Topuz, bu ortamın AKP tarafından ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Hükümetin rejim anlayışını ve Anayasa'ya bakışını "çarpık bulduklarını" ifade eden Topuz, şöyle konuştu:

"Bu tekliflerini ciddiye almıyoruz. Çünkü bunu, meseleleri çözmek, sıkıntıları aşmak için değil, bizden yararlanmak için yapıyorlar. Bu fırsatı onlara vermeyeceğiz. Anayasa'da değişiklik yapmak gerekiyorsa, bu iktidar işbaşından ayrıldıktan sonra yapacağız."


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber