Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım mesajında, ekonomideki iyileşme ve canlanmaya paralel olarak öğretmen ve öğretim elemanlarımızın maaşlarında iyileştirmeler yapılacağını belirtti.

Haber Giriş : 24 Kasım 2003 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım mesajında, ekonomideki iyileşme ve canlanmaya paralel olarak öğretmen ve öğretim elemanlarımızın maaşlarında iyileştirmeler yapılacağını belirtti.

Sevgili öğretmenler,
Değerli meslektaşlarım,

Bugün 24 Kasım, yani ?Öğretmenler Günü?, yani sizin gününüz, yani bizim günümüz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Bu yıl öğretmenler günü Ramazan Bayramı sebebiyle bir tatil gününe denk geldi. Bundan dolayı sizlerle birlikte yapacağımız kutlamaları bayram sonrasına erteledik. Bildiğiniz gibi yarın Ramazan Bayramı. Ben öncelikle tüm öğretmen arkadaşlarımın, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin bayramını yürekten kutluyorum. Milletçe, daha nice bayramlara huzur, barış, refah ve mutluluk içerisinde kavuşmamızı yüce Allah'tan diliyorum.

Değerli öğretmenlerimiz,
Bu yıl aynı zamanda Cumhuriyetimizin 80.yıl dönümünü coşkuyla idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması sizlere teslim edilen, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin iyi yetişmesine bağlıdır. Büyük Atatürk'ün en çok fedakarlık isteyen meslek olarak nitelediği öğretmenlik, belki maddi tarafı ile değil ama manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı, yaşanması gereken kutsal bir misyondur.

Fedakar meslektaşlarım,
Sizin de bizzat yaşadığınız gibi, eğitim bir sevgi ve şefkat mesleğidir. Öğrencilerine sevgiyle yaklaşmayan öğretmen, soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demir ne kadar dövülürse dövülsün onu şekle sokamazsınız. Eğitimin insanı bozmaması yetmez iyiden yana değiştirmesi gerekir. Bunun sağlanması ise öğretici konumunda olan insanların sadece sözleri ile değil tutum ve davranışları ile, karakterleri ile, duruşlarıyla öğretici iyiye, ve güzele kanalize edici olmaları gerekir.

Saygıdeğer öğretmenlerimiz,
Çalışma şartlarınızın ve devletimizin sizlere sağladığı maddi imkanların yeterli olmadığını çok iyi biliyoruz. Ülkemizin son yıllarda yaşadığı ağır ekonomik bunalımdan yavaş yavaş ama kararlı bir şekilde çıktığını hep birlikte müşahade ediyor ve yaşıyoruz. Ekonomideki iyileşme ve canlanmaya paralel olarak öğretmen ve öğretim elemanlarımızın maaşlarında iyileştirmeler yapılacağından emin olabilirsiniz. Öte yandan öğretmenliğin kademelendirilmesi ve geri kalmış yörelerimizdeki öğretmenlerimize ekstra ödeme yapılabilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Buradan sizlere özelleştirme kapsamına alınan öğretmenevlerimizin satışının yapılmayacağı müjdesini de vermek istiyorum. Öğretmenevleri öğretmenlerimize hizmet vermeye devam edecek ancak işletmeleri daha sağlıklı hale getirilecektir.

Sevgili öğretmenlerimiz,
2004 yılına girmemize az bir zaman kaldı. 2004 yılı öğretim yöntemi, müfredat, ders kitapları, donanım, dokümantasyon, öğretmenlerimizin eğitimi ve sosyal statüsü, fiziki mekanlarımızın arttırılması ve modernizasyonu için ümit ediyorum ki altın bir yıl olacaktır.

Eğitime %100 destek kampanyası ülke çapında ümit verici bir şekilde devam etmektedir. Bu kampanyada ve genel olarak eğitimde başarılı olmamız sizlerin desteği ve gönüllü birer nefer olarak çalışması ile mümkün olacaktır.

Değerli arkadaşlarım,
Büyük Fransız romancısı Balzac'ın dediği gibi ?başarının efendisi olmak için çalışmanın ve gayretin kölesi olmak zorundayız?. Unutmayınız ki, zirvelere tırmanma zahmetine katlanmayanlar güzellikleri tam olarak seyredemezler. Başarının zirvesindeki şeref, hepimizin müşterek şerefi olacaktır.

Bir kez daha hepinizin öğretmenler gününü ve bayramınızı yürekten kutluyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber