Hastane ve personeli zarara uğratılıyor iddiası

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 01:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hastane otomasyonu işini Korteks adlı bir firma yürütülüyor. Korteks firması nın Hastane ile yaptığı sözleşme ile hastane personelinin maaşlarını, döner sermaye hesaplamasını ve satınalma işlerini de yürütüyor.

Arada Korteks firması ile ilgili yapılan bir anlaşma olmasına karşın Kasım ayına kadar personel maaşları ve personel döner sermaye işleri Kırıkkalede çalışan bir öğretmene ücret karşılığında yaptırılıyor. İşi yapan öğretmene ücreti personelin maaşlarından yapılan kesintilerle ödeniyor. Personel maaşları ve personel döner sermaye işini Korteks adlı firmanın yapması gerekirken usülsüz bir şekilde personelin maaşlarından kesinti yapılarak dışarıdan birine yaptırılıyor.

Peki bu nasıl ortaya çıktı?

Hastane, personel maaşları ve döner sermaye hesaplamaları ile ilgili ihaleye çıkmak istemiş fakat Sağlık Bakanlığından hastaneye gelen cevapta Korteks adlı firmanın sözleşmesinde zaten bu işlerin var olduğu anlaşılmış böylelikle hem personel hemde hastane zarara uğratılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber