'Her yönüyle Trabzon etkinliği' Başkent'te başladı

7.Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Her yönüyle Trabzon etkinliği' Başkent'te başladı

Büyük ilgi gören etkinlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nin bu tür etkinlikler için elverişsiz olduğunu dile getirerek, "Kıbrıs müzakereleri bir sona gelecek ama bu binanın akıbetinin ne olacağına da biran evvel karar vermeleri lazım. Ne Başkente yakışıyor, nede bizim iktidarımıza yakışıyor" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bu yıl 7.'si düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri" başladı. Etkinliklerinin açılış törenine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, milletvekilleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliklerin açılışında bir konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasına Temel'in fıkrasıyla devam eden Çiçek, "Temel otele gitmiş. Resepsiyon görevlisi formu dolduracak, demiş adın ne senin. Benim adım Temel ancak yumuşak 'g'siz demiş. Resepsiyon görevlisi Temel'de yumuşak 'g' yok ki demiş. 'Bende aynı şeyi söylüyorum zaten demiş' dolayısıyla bende aynı şeyleri söylüyorum. 7 senedir bu etkinlik yapılıyor, güzel bir gelenek başladı. Diğer illerimizde bu geleneği burada sürdürüyor" dedi.

"BU ÇİRKİNLİKTEN BİRAN EVVEL KURTULALIM"

"Biz sıradan bir topluluk değiliz. Bir meydanda bir araya gelmiş bir kalabalık değiliz, bir milletiz" diyen Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Millet değimiz şeyde kültür değerleri üzerine inşa ediliyor. Bu buluşmalar, kaynaşmalar, etkinlikler kültürümüzün, göreneklerimizin yaşatılmasında ve tanıtılmasında önemli bir görev ifa ediyor. Bunu Trabzon başlattı ardından diğer illerde burada bu sergiyi ve etkinliği yapıyor. Ancak şunu da kabul etmek lazım. Kıbrıs müzakereleri bir sona gelecek ama bu binanın akıbetinin ne olacağına da biran evvel karar vermeleri lazım. Ne Başkente yakıyor, nede bizim iktidarımıza yakışıyor. Bu ucubeden buranın biran evvel kurtulması

lazım. Kimse bunun sorumlusu ilgilisi sayın Valim, bize düşen neyse onu söyleyin çünkü gerçekten burası bu etkinlikler için uygun değil. Çoğu zaman geliyorum bazen yağmur yağıyor yukarından aşağıdaki eserlerin üzerine dökülüyor. Bu çirkinlikten biran evvel kurtulalım."

"BOŞUNA SÖYLENMİYOR 'BİZE HER YER TRABZON"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise konuşmasına yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Bu tür etkinliklerin şehirlerin ve insanların kaynaşması için önemli olduğunu söyleyen Bayraktar, Türk insanın kültürünün ve farklılıklarının bilinmesi bakımından son derece önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Türkiye'nin bütünleşmeye çok daha fazla ihtiyacı olduğu bir süreçten geçtiğini dile getiren Bayraktar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'den yonga koparmak için, Türkiye'ye bir takım kafası karışıklıklar yaratmak için oluşan bu mahfillere de bu kafa karışıklıklarına karşıda bu tip organizasyonlar son derece önemli. Biz Türkiye insanları olarak, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyanlar olarak gerçekten Türkiye'mizin birliğini, dirliğini en iyi derecede yaşatmak için çok ciddi şekilde duyarlı olmak zorundayız. Hepimizin kardeşlik duygusu içerisinde bağrımıza basmak zorundayız. Trabzon'un

1. Cihan Harbi'nde, hem İstiklal Harbi'nde hem de Cumhuriyet'in manifestosunun oluşturulmasında sırası özel bir gayreti olmuştur. Bugün yine bu gayreti vardır. Boşuna denmedi 'Bize Her yer Trabzon'. Bu yıllarca balın özü gibi süzüle süzüle oluşan bir sözdür."

"TRABZONSPOR'U ŞAMPİYON YAPARAK, TRABZON'U İSTEĞİ YERE GETİRECEĞİZ"

Gelinen noktada Trabzon'un hep iyi taraflarının anlatıldığını ama Trabzon son 30 yıldır kan kaybettiğini sözlerine ekleyen Bayraktar, "Hayat bakımından, güven bakımından, Türkiye'de 81 vilayet arasından dördüncü ama 29 şehir vilayet büyükşehir oldu bizde 29. vilayet olarak büyükşehir olduk. Biz daha evvel Gaziantep'le, Kayseri'yle ve Denizli'yle aynı ligdeydik şimdi onlardan bir lig aşağıya düştük. Son 30 yıldır. Son on yıldır hükümetimiz tarafından özel bir destek verildi. Trabzon'un 4 bin yıllık tarihi var, Trabzon'un Türkiye ve dünyaya verdiği fotoğraf bizim için yeterli değil. Bunu Trabzon'a demir yolunu getirerek, Trabzon'daki ulaşım yollarını yaparak, ipek yollarını yaparak, güney çevre yolunu yaparak, müthiş bir stat yaparak, Trabzonspor'u Türkiye'de mutlaka şampiyon yaparak Trabzon'u istediği yere getireceğiz" diye konuştu.

"TRABZON HEM KÜLTÜRÜYLE HEM DE TARİHİYLE ÇOK BÜYÜK BİR DERİNLİĞE SAHİP İLİMİZ"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, 2000 yılında Trabzon'a turist olarak gittiğini ve Zigana Geçidi'nde yediği sütlacın tadının hala damağında olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun Trabzon davetini memnuniyetle kabul ettiğini dile getiren Şimşek, Trabzon'un büyük bir dönüşüm ve gelişim içerisinde olduğunu vurguladı. Maliye Bakanı olarak Trabzon'un medeniyet kalkınma yarışında her zaman destekçisi olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydeden Şimşek, "Trabzon hem kültürüyle hem de tarihiyle çok büyük bir derinliğe sahip ilimiz. TBMM Başkanımız Çiçek'ten az önce şunu öğrendim. Bir Kolbastı oyunun bir saatinin, bir tenis maçına bedel olduğunu öğrendim. Çok güzel bir etkinlik ve sergileri merak ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Batmanlı hemşerilerimden de Trabzonlu kardeşlerimize selam olsun. Kahramanmaraş'ı kıskanıyoruz, bir kardeş yetmez ikinci bir kardeş alın" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Trabzon yöresine ait elbiseler sergilendi. Açılış törenin ardından stantları gezen vatandaşlar folklor ekipleri tarafından yapılan gösterileri büyük bir beğeni ile izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber