AKP'li vekiller yarışıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin "15 ile 15 Yeni Üniversite" kurulması yönündeki hazırlığı, AK Parti Milletvekilleri arasındaki yarışı hızlandırdı.

Milletvekilleri, 15 üniversitenin kurulacağı il içerisine kendi seçim bölgelerini dahil etmek için kıyasıya yarışa girdi. Seçim bölgesine üniversite isteyen Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, kulis faaliyetlerini arttırarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2. kez mektup yazdı. Hükümetin Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uşak, Rize, Tekirdağ, Erzincan, Aksaray, Giresun, Amasya, Çorum, Adıyaman, Yozgat, Ordu ve Sinop'a yeni üniversite kurma planı, AK Parti Milletvekilleri arasındaki rekabeti kızıştırdı.

AK Parti Karaman Milletvekili Akgün, Karaman iline de üniversite kurulabilmesi için Başbakan Erdoğan, kabine üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkan Vekilleri ile Plan ve Bütçe Üyeleri'ne birer mektup gönderdi. Üniversitelerin her çeşit düşüncenin demokratik bir ortamda, hoşgörü içinde öğretilip tartışıldığı, yasakların ve sınırlamaların olmadığı bilim yuvaları olduğuna işaret ederek, bunun bilinciyle hareket eden hükümetin birçok ilin büyük bir umutla beklediği, ancak 15 ili kapsayan üniversite hayalini nihayet gerçekleştirmek üzere olduğunu vurguladı. 11 yıl aradan sonra yeni üniversitelerle ilgili kanun taslağının Meclis gündemine gelmesinin, Anadolu'da büyük bir sevinçle karşılandığını dile getiren Akgün, 15 üniversitenin kurulacağı illeri yeni üniversite heyecanı sararken, hükümetin YÖK'e sunduğu 2. taslakta yer alan başta Karaman olmak üzere diğer 10 ilin vatandaşlarının da büyük beklenti içerisine girdiğini kaydetti.

İllerde kurulacak yeni üniversitelerin bu illerin eğitim ve ekonomik kalkınmasının lokomotifi olacağını belirten Akgün, yeni kurulacak üniversitelerin ilim yuvası olarak kurulacağı şehre ve çevresine, gerek ilmi gerekse sosyal ve ekonomik katkı sağlayacağını ifade etti. Akgün, "Üniversite kurulacak illerimizde meydana gelecek hareketlilik, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmeler, söz konusu illerin kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlayacaktır. Kurulacak illerin büyük çoğunluğunun taşra illerinde olması, bölgesel farklılıkların asgariye indirilmesinde de olumlu katkılar sağlayacaktır" dedi.

Akgün, hükümetin kurmayı tasarladığı 15 ilin dışında Karaman'da da üniversite kurma çalışmasını bir an önce tamamlaması gerektiğine dikkati çekerek, Karaman'ın bünyesinde açılacak bir üniversite için fiziki, ekonomik ve sosyo-kültürel şartları taşıdığını vurguladı. Akgün bu nedenle Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, hükümet üyelerinden ve parti yönetiminden Karaman iline üniversite kurulması için destek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber