Şener: Türkiye e-devlette azımsanmayacak ölçüde ileri durumda

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin bugün eDevlet konusundaki proje ve uygulamaları açısından gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında dahi, azımsanmayacak ölçüde ileri durumda olduğunu bildirdi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğiyle düzenlenen eTR Kongresi ve ödül töreninde konuşan Şener, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bilgi toplumuna geçiş sürecinde büyük değişimler yaşandığını vurguladı.

Bundan 3 yıl kadar önce büyük ciddiyet ve kararlılıkla başlatılan Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü çalışmalarının bugün aynı hız ve kararlılıkla devam ettiğini söyleyen Şener, bu süreçte alınan en önemli derslerden birinin kamu ve kamu dışı unsurların bu dönüşüm sürecini hep birlikte bir sinerji içinde yürütmelerinin gerekliliği olduğunu ifade etti.

Teknolojik değişim amacıyla yıllar önce başlatılan projelerin bugün kamu yönetiminin e-Devlet uygulamalarıyla dönüşümünün önemli temeller oluşturduğunu da kaydeden Şener, buna Mernis Projesi'ni örnek gösterdi ve bu uygulamanın gerekliliğinin gelişmiş ülkelerde dahi yeni anlaşılmaya başlandığını belirtti.

Türkiye'nin e-Devlet alanındaki vizyonunun tek başına teknolojik değişim olmadığını da vurgulayan Bakan Şener, "Bilgi ve iletişim teknolojilerini en iyi şekilde kullanan, vatandaşlarına ve girişimcilerine hızlı ve kaliteli hizmet sunan etkin kamu yönetimi anlayışıdır" diye konuştu.

Türkiye'de özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte ve etkin çalışmalarını sağlamanın birinci öncelikleri olduğunu söyleyen Şener, "Çünkü, vatandaşlarımızın ve iş aleminin ihtiyaçları, ancak bu sayede doğru ve nitelikli bir şekilde karşılanabilecektir" dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber