Ortaca'da ev yangını

- Muğla’nın Ortaca ilçesinde sobadan tutuşan kanepenin neden olduğu yangında büyük maddi hasar meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ortaca'da ev yangını

Edinilen bilgiye göre; Ortaca merkez Beşköprü Mahallesi Hacılar Caddesi Mevlana Kavşağı'nda bulunan tek katlı evde saat 17.45 sıralarında yangın çıktı. Gündelik işlere giden Ezgin İnan'a (40) ait evin oturma odasındaki sobayı tutuşturduktan sonra dışarıya çıktı. Evde kimsenin olmadığı sırada sobanın vermiş olduğu ısı nedeniyle sobanın hemen yanında bulunan kanepe; sobadan çıkan Kıvılcım ile alev aldı. Koltuğun alev almasıyla birlikte oturma odasında başlayan yangın birden büyüdü. Evde çıkan yangını dışarıdan gören vatandaşlar ilk olarak yangına kovalarla müdahale etti. Aynı dakikalarda durumu itfaiyeye bildirdi. Komşusunun evinde bulunan evinin yandığını duyan Gülüstan Cengiz; “Dumanları görünce seslendim kimse çıkmayınca çevredeki komşularla beraber kovalarla yangını söndürdük itfaiyede kısa südre geldi ve yangına müdahale etti yangın fazla büyümeden söndürüldü.

Ev sahibi Ezgin İnan ise; “Evde bir özürlü kardeşimde yaşıyor. Ninemle beraber dışarıdaydılar. Havada soğuktu. Geldiklerinde üşümesinler diye sobayı yaktım. Yan tarafta bulunan kardeşimin evine geçtim. Sobanın alevi ile yanında duran ısı kesici alev almış koltuğa sıçramış. Allahtan komşular dumanı fark etmişler ve kovalarla yangını söndürmüşler. Aynı dakikalarda da itfaiyeye haber vermişler. İtfaiyede kısa sürede geldi. Allah'tan çok fazla bir hasarımız olmadı” dedi.

Yangının ardından evde inceleme yapan itfaiye ekipleri, ilk belirlemelere göre yangının sobadan kaynakladığını tespit etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber