İki öğretmen 30 km yolu eşek sırtında gidiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gökiçi Köyü'nde görev yapan 2 öğretmen, eşek sırtında okula gitmek zorunda kalıyor.

rgani İlçesi'ne bağlı 40 haneli, 750 nüfuslu Gökiçi Köyü'nün yolu olmadığı için öğretmenler, eşek sırtında okula giderek eğitim ve öğretim vermeye çalışıyor. Sabah erken saatlerde kiraladıkları servis aracıyla köye 2 kilometre kala yol ayrımında inen öğretmenler, köyden getirilen eşekler vasıtasıyla yollarına devam etmek zorunda kalıyor.

Öğrenciler tarafından karşılanan öğretmenler, eşeklere binerek köye doğru ilerliyor. Yol boyunca dereleri ve taşlı tepeleri aşan öğretmenler, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından köy okuluna ulaşıyor. Köy okuluna varan öğretmenler, öğrenciler tarafından 'ant' içerek karşılanıyor. Ant içtikten sonra sınıflara giren öğrencilere öğretmenleri tarafından ders veriliyor. Okul bahçesinde bekleyen eşekler ise, derslerin tamamlanmasının ardından öğretmenleri alarak tekrar servis minibüsüne kadar öğrenciler eşliğinde taşıyor.

Öğretmenlerden Mustafa Şahin, yol olmayışının en önemli sıkıntı olduğunu ifade ederek, "Ergani'den servis aracıyla geliyoruz. Genelde yağış olduğu için servis aracımız köye giremiyor. Eşeklerle köy okuluna kadar geliyoruz. Yol yapılırsa eğer araç köye girebilecek. 1.5 kilometre civarında eşek sırtında geliyoruz. Çamur olduğu günler daha kötü durumda kalıyoruz" dedi.

Öğretmen Hicret Gülamber ise, mecbur kaldıkları için eşeğe bindiklerini ifade ederek, "Bayağı zor şartlarda, özellikle hava yağışlı olduğu zaman eşek sırtında okula gidip geliyoruz. Bir bayan olarak çok zor oluyor benim için. Öğretmenlikte ilk yılım. Eşekler olmasa da öğrencilerimize bir şeyler vermek adına buralara kadar geliyoruz.

Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. En kötü şartlarda onlara en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Hayatımda ilk kez eşeğe biniyorum. Eşeğe öğrencilerimin desteğiyle binebiliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber