Tek binada 2 okul

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, tek binada 2 okul eğitim görüyor. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, kendi okullarında eğitim görmek istiyor.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve bu nedenle daha önce Ergani İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, bu yıl Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu'na gidiyor. Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu'nun öğrencileri sabah ders görürken, Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri ise öğleden sonra eğitim yapıyor. İki okulun öğrencilerinin eğitim öğretim gördüğü binada, her iki okulun tabelasının yan yana asılı olması dikkat çekti. Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Ahmet Seran, okulun uzak oluşunun öğrencileri kış aylarında zorlayacağını söyleyerek, "Mahallemizde bulunan okul, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Yıkılıp, yerine yeni bir okul yapılacaktı. Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, geçen yıl İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gördü. Bu yıl ise Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu'nda eğitim görüyorlar. Okulun uzak oluşu, öğrencileri kış aylarında zorlayacak" dedi.

Okulun uzaklığından yakınan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri okullarının bir an önce yapılmasını isterken, milli eğitim yetkilileri ise yeni yapılan okulun inşası bitene kadar öğrencilerin bir süre daha Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edeceklerini ifade etti. Yetkilier ayrıca, Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu'nun büyük ve 3 okulun eğitim görebileceği kapasitede olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber