Lojman cinayetinde 'üst düzey karar': Kalemli'ye soruşturma

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Kalemli hakkında soruşturma başlatılacak Lojman Cinayeti Meclis Araştırma Komisyonu, dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli hakkında soruşturma açılması ve dönemin TBMM Başkanı Kaya Erdem hakkında suç duyusurunda bulunma kararı aldı.

Komisyon, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ve polisler hakkında da suç duyurusunda bulunacak.

Eski Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün 1991 yılında milletvekili lojmanlarında öldürülmesinin aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak raporunda yer alacak hususları belirledi.

Komisyon, cinayetin işlendiği dönemde İçişleri Bakanı olan Mustafa Kalemli hakkında soruşturma açılması kararı aldı.

Komisyon dönemin TBMM Başkanı Kaya Erdem, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Emniyet Müdürü, Polisler ve dönemin TBMM Meclis Lojmanları'ndan Sorumlu Müdür Yardımcısı Kemal Şensoy hakkında ise suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

Komisyon Çakıcı'yı da sorguladı

Meclis Araştırma Komisyonu, 17 kasımda cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı'yla görüşmüştü.

Komisyon Başkanı AKP Uşak milletvekili Ahmet Çağlayan, Çakıcı'nın cinayetle ilgili kesin bilgisinin olmadığını belirterek, "bize kendisinin görgü, belge ve bilgisi olmadığını, olayı bir tanıdığından duyduğunu ve tanıdığının da bir başkasından duyduğunu anlattı? açıklamasını yapmıştı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber