Kaymakam ve valilere ödenek tarifesi

Haber Giriş : 02 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nca tüm il valilerine gönderilen genelgede, vali yardımcısı ve kaymakamlara izinli olmaları halinde ödenek verilmeyeceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'nca tüm il valilerine gönderilen genelgede, vali yardımcısı ve kaymakamlara izinli olmaları halinde ödenek verilmeyeceği bildirildi. Genelgede, ?Bir hizmet karşılığı olarak kaymakamlara verilmekte olan ödenekten, kaymakamların yerine vekalet eden kaymakam adayı veya hukuk işleri müdürlerinin de yararlanması gerekir. Bir ilde görev yapan vali yardımcıları bu haktan yararlanabilir. Vali yardımcılığına vekalet eden hukuk işleri müdürlerine de ödenek verilir. Ancak, izin kullanan vali yardımcısı ve kaymakam bu ödenekten yararlanamaz? denildi.

Valilerin, görev ve yetkilerinden bir kısmını uygun gördüğü takdirde, vali yardımcılarına, yöneticilik sıfatı bulunan il özel idaresi görevlileri ile ilçelerde kaymakamlara devredebilecekleri hatırlatılan genelgede, ?izin kullanan vali yardımcısı ve kaymakamın bu ödeneği almayacağı? belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber