Polislere lojman jesti

Haber Giriş : 02 Aralık 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli'deki olaylardan sonra polis ailelerinin can güvenliği nedeniyle Polis Evi'ne sığınması hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Hakkari'ye yeni lojman yapılması için düğmeye bastı...

HAKKARİ'NİN Şemdinli ilçesinde 9 Kasım'da 2 kişinin ölümü ve 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bir bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından ilçede çıkan olayların sonrasında 25 polis ailesi can güvenliği nedeniyle Polis Evi'ne sığınmak zorunda kalmıştı. Provakatörlerin patlamayı bahane ederek polislerin ?kirada' oturdukları evlere saldırmasıyla gündeme gelen lojman sorununa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Erdoğan Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine yaptığı ziyaretten sonra Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'a, ?Polisin lojman mağduriyetini giderin' talimatı verdi.

Arsa verip konut alacaklar

Başbakan'ın talimatı üzerine TOKİ Hakkari'ye 300 polis lojmanı inşaa etmek için planlama yaptı. Tasarruf tedbirleri yüzünden yatırım programına alınamayan polis lojmanları, emniyetin atıl durumdaki arsalarını TOKİ'ye ?devretmesiyle' yapılacak. Ocak ayında temeli atılacak lojmanlar 1 yıl içinde tamamlanacak. Bu yatırımla birlikte Hakkari'deki lojman sayısı 307'den 607'e yükselecek. Hakkari merkez ve ilçelerinde çeşitli rütbelerde bin polis görev yapıyor. TOKİ'nin arsa takası karşılığı yapacağı yeni lojmanlar sayesinde Hakkari'de görev yapan polislerin yüzde 60'ı lojmana kavuşacak ve benzeri olaylarda polis aileleri güvenlik endişesi yaşamayacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber