Öğretmenler polisi kınadı

Haber Giriş : 03 Aralık 2005 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen'liler, geçtiğimiz hafta Ankara'da polisin öğretmenlere müdahalesini protesto etti. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, Milli Eğitim Bakanını istifaya çağırdı.

Eğitim Sen'liler, Başkent Öğretmenevi önünden Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer, öğretmenler günündeki eylemin miting olmadığını, basın açıklaması için de, izne gerek olmadığını yineledi.

Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ideolojik davrandığını öne süren Dinçer, İstanbul ve Kocaeli'nde yaptıkları yürüyüşte hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını, ancak Ankara'ya sokulmak istenmediklerini, bunun antidemokratik bir davranış olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in istifa etmesi gerektiğini savunan Dinçer, bundan sonra yürütecekleri faaliyetlerin odağında öğrencilere süt dağıtılması, sağlık taramasından geçirilmesi, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi, sınıf mevcutlarının azaltılması yönündeki taleplerinin ve Bakan'ın istifası olacağını açıkladı.

Bir gazetecinin, geçen haftaki eyleme öğretmen olmayan bazı kişilerin katıldığı yönündeki iddiaları sorması üzerine ise, Dinçer, ?Tabii ki öğrenci arkadaşlar da katılacaklar. Türkiye'de güvenlik güçlerinin müdahale etmediği hiçbir eylemde, olay çıkmamıştır? dedi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber