Okulun ders zilinden rahatsız oluyorlarmış

Haber Giriş : 04 Aralık 2005 05:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilköy Anadolu Lisesi'nin yakınında evi olan emekli veya çalışmayanlar yıllar, hatta onlarca yıl önce ilkokul veya orta öğrenim diploması aldıkları halde ders saatlerini en az öğrenciler kadar iyi biliyor. Daha sabah ilk dersin başlama zilini duyduklarında yataklarından fırlayıveriyorlar. Bunun nedeni ise okuldaki zil sisteminin bu sene yenilenmiş olması. Elektronik sistemle çalınan zil yüzünden özellikle evinde hasta yatanlar, yaşlılar çok rahatsız oluyor. Ara sıra da gecenin bir vakti okulun zili saat başı çalıp, vatandaşlara uykuyu haram ediyor. Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar da melodili zillerden şikâyet ediyorlar. Yanyana bulunan iki okulda çalınan yüksek sesli teneffüs zilleri yüzünden vatandaşlar evlerinde oturamaz hale gelmiş.

Benim bildiğim okul zilinin çalınma amacı, öğrencilere dersin başladığını veya bittiğini duyurmaktır. Ve zilin sesinin de okulun bahçesinin dışındaki insanların rahatsız olmayacağı şekilde ayarlanması gerekir. Bütün mahalle sakinlerini ayağa kaldıracak ve sinir sahibi yapacak şekilde değil.

Kaçak elektrikle böyle mi mücadele edeceksiniz?
Biliyorsunuz, Türkiye'nin hemen her bölgesinde kaçak elektrik kullanımı sözkonusu. Sadece İstanbul'da binlerce ev ve işyerinde kaçak elektrik kullanılıyor. Peki, BEDAŞ ve AYEDAŞ bu konuda gerekli mücadeleyi veriyor mu acaba? Geçen gün Küçükçekmece Yenimahalle Cengiz Sokak 23 numaralı apartmanda oturan bir okurum aradı. Apartmanlarının alt katında bulunan bir ailenin yıllardır kaçak elektrik kullandığını, bunun için 1.5 yıldır 186 numaralı elektrik arıza telefonunu ve Küçükçekmece'deki 444 22 22 kaçak elektrik ihbar telefonunu aramış. Ancak bu süre zarfında kimse de gelip, bu duruma müdahalede bulunmamış. Şimdi elektrik saati bile olmayan bu evde tüketilen elektriğin parası hepimizin cebinden çıkıyor.

Elektrik kurumu yetkilileri, vatandaş ihbar edip, adresi ve bilgileri veriyor. Ancak sizin tarafınızdan hiçbir şey yapılmıyor. Kaçak elektrikle mücadele edemiyorsanız, başka formüler araştırıp, bulun. Ya da bu işi hakkıyla yapacak firmalara verin.

Boş arsa belediyenin çöplüğü haline geldi
Üsküdar Belediyesi yaklaşık bir aydır, Çengelköy M. Tufan Caddesi Alparslan Sokak Alevkent Sitesi'nin karşısındaki boş arsaya inşaat hafriyata döküyor. Belediyeciler durumu o kadar abartmış ki, son zamanlarda lağım hafriyatını bile dökmeye başlamışlar. Daha önce yemyeşil olan bu arsa, Alevkent Sitesi'nde yaşayan çocukların oyun yeriymiş. Site sakinleri bir yıldır katlanmak zorunda kaldıkları kötü görüntüye son günlerde, kokunun da eklendiğini belirtiyorlar. Belediyeye defalarca başvuruda bulunmuşlar ama hiçbir olumlu gelişme olmamış.

Belediye yetkilileri, koskoca ilçede hafriyat dökecek başka bir yer bulamadınız mı? Vatandaş evinin penceresinden inşaat artıklarını görmek zorunda mı? Şimdi hiç vakit kaybetmeden gidip, şu pislikleri temizleyin. Bana da bilgi verin, anlaşıldı mı?

Notlar
* Bursa'dan arayan Okan Bey, işten çıkarılmanla ilgili gönderdiğin e-maili aldım. Konuyu inceliyorum. Çok yakın bir zamanda sana bilgi vereceğim.

* Emekli okurum Ayşe Moralı, İstanbul'daki özel bir hastaneyle ilgili bana aksettirdiğin sorunu hastane yetkililerine ilettim. Onlar gerekli incelemeyi yapıyor. Bana gönderecekleri sonucu aynı gün size de bildireceğim.

* Yine İstanbullu bir okurum Bebek ve Aşiyan'daki dev gezi teknelerinin sahili işgal etmesiyle ilgili bir mesaj göndermiş bana. Ben bu konuyu defalarca yazdım. Ancak yakın bir tarihte tekrar değineceğim.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber