Büyükçekmeceli kadınlar 'tel kırma' sanatını öğreniyor

Büyükçekmeceli kadınlar, Değirmen Park Sanat Merkezi'nde Bartın yöresine ait 'tel kırma' sanatına yönelik eğitim alıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükçekmeceli kadınlar 'tel kırma' sanatını öğreniyor

Büyükçekmeceli kadınlar, Değirmen Park Sanat Merkezi'nde Bartın yöresine ait 'tel kırma' sanatına yönelik eğitim alıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kursa ilginin büyük olduğunu belirterek, "Öğrendikleri her sanat kendilerini kanıtlamak için bir fırsat ve bayanlarımızın yapmış oldukları eserleri değerlendirecekleri yerleri sağlamak bizim görevimiz" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Evleri'ndeki kurslar, Büyükçekmeceliler tarafından büyük ilgi görüyor. Değirmen Park Sanat Merkezi'nde Bartın yöresine ait tel kırma ve nakış sanatı, Işın Aksoy eğitmenliği eşliğinde devam ediyor. 8 yıldır Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde gönüllü eğitmenlik yapan Aksoy, tel kırma işleme tekniğiyle diğer nakış tekniklerinden çok farklı ve görünüşü itibariyle de göz alıcı bir işleme çeşidi olup, kumaş veya tül kasnağa gerdirilerek özel iğnesiyle işlenen; geleneksel Osmanlı işlemelerinden olan; gelin teli, yassı düz iğne ve seyrek dokunmuş kumaş kullanılarak yapılan tel kırma sanatının günümüzde de sürdürülmesinden oldukça memnun olduğunu belirtti.

Kurs, Eylül ayında başlayıp Haziran ayında sona eriyor. Kursiyerler dönem sonunda sertifika alıp, dönem boyunca yaptıkları çalışmaları sanatseverlerle buluşturuyor.

BAŞKAN AKGÜN: "İLGİ OLDUKÇA BÜYÜK"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Geçmişten günümüze bu tür sanatları Büyükçekmecelilerle buluşturmaktan memnunuz. Kursiyerlerimizin de bu tür sanatlara olan ilgisi oldukça büyük. Büyükçekmeceli bayanlar eğitmenleriyle bir aile gibi olmuşlar. Öğrendikleri her sanat kendilerini kanıtlamak için bir fırsat ve bayanlarımızın yapmış oldukları eserleri değerlendirecekleri yerleri sağlamak bizim görevimiz" diye konuştu.

Kursiyerlerden İlhame Beştaş ise, tel kırma sanatının bugüne kadar gelmesi ve eğitiminin verilmesinden son derece memnun olduğunu söyledi. Beştaş, "İnsanın stresini atan bir çalışma. Bir figür oluşturmak, bir eser çıkarmak kendimizi yeterli hissetmemizi sağlıyor. Belediyenin bu denli kurslarda bizlere olanak sağlamasından mutluyum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber