Kedisi için hayatını değiştirdi

Bursa'da, site yönetiminin açtığı dava sonucu, beslediği kedisinin, mahkeme tarafından evden tahliyesine karar verilen hemşire, 10 yaşındaki Maviş'i sokağa atmaktansa evini hatta yaşadığı şehri terk etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kedisi için hayatını değiştirdi

Bursa'da, site yönetiminin açtığı dava sonucu, beslediği kedisinin, mahkeme tarafından evden tahliyesine karar verilen hemşire, 10 yaşındaki Maviş'i sokağa atmaktansa evini hatta yaşadığı şehri terk etti. Kedisinin sırf hayvan olduğu için evden atılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden genç kadın,"O benim hayat arkadaşım. Hakkımızı AİHM'de arayacağız" dedi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler TOKİ'de oturan 33 yaşındaki Ayşegül Yetiş, site yönetimi ile evinde ve site içinde beslediği kediler yüzünden mahkemelik oldu. Açılan dava üzerine evde keşif yaparak incelemelerde bulunan Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Toplu Yapı Temsilciler Kurulu'nun izin vermediği sürece bağımsız veya ortak yerlerde ticari maksatla dahi olsa kedi, köpek ve kümes hayvanları beslenemez" şeklindeki kararını baz alarak, davalı Yetiş'in evde ve site içinde kedi beslemesinden men edilmesine karar verdi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Mahkeme tarafından kedinin evden tahliyesi için 20 gün süre verilen Yetiş, 10 yıldır birlikte yaşadığı kedisini sokağa atmayı göze alamadı. Maviş'ten ayrılmaktansa, 5 yıl önce aldığı ve kendi zevkine göre döşediği yeni evini terk etmeye karar verdi. Siteye gelen sokak kedilerini de besleyen Yetiş'in gidişi onları da üzdü. Son kez sokak kedilerine de mamasını veren Yetiş'in yaşadığı evinden ayrılması hiç de kolay olmadı. Yetiş'in taşınacağını duyan bazı komşuları, vedalaşmaya gelirken, balkona çıkan bir kadının gözyaşları içinde Yetiş'le vedalaşması gözlerden kaçmadı. Yetiş'in gözü yaşlı komşusundan istediği tek şey, gidişiyle öksüz kalacak sokak hayvanlarına bakılması oldu.

"O BENİM HAYAT ARKADAŞIM"

Evinde beslediği kedisinin kimseyi rahatsız etmediğini ifade eden Yetiş, "Dairemi 5 yıl önce satın almıştım. Site yönetimi, beni mahkemeye vererek evde beslediğim kedimin tahliyesini istedi. Sitedeki sokak hayvanlarına baktığım için yönetimle birkaç anlaşmazlık yaşamıştık. Benim de en hassas noktam hayvanım olduğu için, beni dava ettiler. ve sonuçta mahkeme kedimin tahliyesini karar verdi. 10 yaşındaki kedimle 10 yıldır beraberiz. O benim hayat arkadaşım. Asla vazgeçemeyeceğim için tayinimi istedim. Çok şükür tayinim çıktı. Evim, eşyalarım ve kedim bu şehirden ayrılıyoruz" dedi.

"EV YERİNE CANI TERCİH EDİYOR VE BURADAN AYRILIYORUM"

Benzer sorunu başka insanların da yaşamaması için hukuk savaşını sürdüreceğini belirten Yetiş, "AİHM'ne kadar gideceğim. Orada hayvanlara daha çok değer veriliyor. Çünkü bu benim çocuğum. Bu hayvanın ağzı var dili yok. O zavallı masum bir hayvan. Hayvan olmasından dolayı tahliye edilmesi çok kötü bir duydu. Zayıf noktamız bu. İnsan gibi kıymet görmüyor. Altı üstü bir hayvan. Ama o benim her söylediğimi anlıyor. Her duygusunu ben de biliyorum. Basit bir şey değil. Yönetimdeki insanların hiç merhameti yokmuş ki zavallı masum hayvanıma bunu yapabildiler. Ev yerine canı tercih ediyor. ve buradan ayrılıyorum" diye konuştu.

"HAYVAN SEVEN KİMSEYE ZARAR VERMEZ"

Gidişiyle öksüz kalan sokak hayvanlarını son kez besleyen Yetiş, "Komşularımdan, ben gidince yalnız kalacak olan o sokak hayvanlarına bakmalarını istiyorum. Zaten bu konuda sitede duyarlı birçok insan var. Maalesef artık kediler avlanamıyorlar. Trafikten dolayı hareket bile edemiyorlar. Çöplerinin hepsinin ağzı kapalı, beslenemiyorlar. Akan su yok. Kediler farelerin yılanların ve haşerelerin üremesini engelliyorlar. Allah onları bu sebeple yaratmış. Doğada bir görevleri var. Yılan akrep ve farelerle yaşamak istemiyorlarsa herkesin onlara bakması gerektiğini, düşünüyorum. Doğanın dengesini ve insanları için önemli. Bir çocuk hayvan seviyorsa o çocuk asla kimseyi öldürmez, kimseye zarar vermez".

"MAHKEMEYE VERMEYE MECBUR KALDIK"

Site Müdürü Şahin Ayışık, sitedeki insanların hiç bir hayvana düşman olmadığını ve bir çok insanın evinde hayvan beslediğini ifade ederek, "Site içinde ve sığınaklarda kedi ve köpek beslendiği için sığınakları bit bastı. Köpek saldırılarından dolayı çok fazla şikayet aldık. Arabaları zarar gören insanlar oldu. Toplanan imzalar sonucu kendisine ortak alanlarda ve blok etrafında kedi beslenmemesi için ihtar çekildi. Gereğini yapmadığı için mahkemeye vermeye mecbur kaldık. Bizim müracaatımız evinde beslediği kedi için değil site ortak kullanım alanları ve sığınaklarda beslenen kediler içindi. Mahkeme, davalının evinde beslediği kedi ile alakalı tahliye kararını bizim talebimiz üzerine değil site yönetim planı ve kat mülkiyeti kanunun ilgili maddelerine atfen almıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber