Artvin'de 'Çocuklarda din eğitimi' paneli

Ensar Vakfı Artvin Şubesi'nce "Çocuklarda Din Eğitimi" konulu panel düzenledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Artvin'de 'Çocuklarda din eğitimi' paneli

Ensar Vakfı Artvin Şubesi'nce "Çocuklarda Din Eğitimi" konulu panel düzenledi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Köylü konuşmacı olarak katıldı.

Ayetler ışığında ailenin önemi ve çocukların din eğitimini anlatan Köylü, ailenin genel yapısı ve geleceği, anne baba tutumları ve çocuklar üzerindeki etkileri, din ve ahlaki eğitimde anne ve babanın etkili olabilmesi için gerekli şartları başlıklar altında anlattı.

Çocuğun başarısının ve mutluluğunun anne ve babaya bağlı olduğunu ifade eden Köylü, "Anne ve babanın çocuk yetiştirme davranışı çocuk üstünde çok etkilidir. Ahlak ve davranışların en iyisini aile verir. Aile kadar kutsal bir yapı yoktur. Mutlu ve huzurlu bir aile çocuğun gelişimine büyük katkı sağlar. Çocuklar anne ve babalarını rol model alırlar. Bunun için evlerimizde özellikle çocuklarımızın yanında davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Onlara dini ve ahlaki değerlere ilişkin bilgiler vermeliyiz" dedi.

Programa, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, vakıf üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber