TAKBİS Projesi için Kayseri pilot bölge

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Mehmet Postacı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulması için pilot iller arasında olan Kayseri'de, Tapu ve Kadastro

Bilgi Sistemi'nin (Takbis) 2006 yılı Ocak ayında hizmete gireceğini bildirdi.

Mehmet Postacı konuyla ilgili İHA muhabirine konuyla ilgili açıklamasında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tapu ve kadastro tekniği ile ilgili işlemlerini standartlaştırarak, Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerinde (şeflikler dahil) yürütülen işlemlerin mevzuata uygun bir şekilde ve bilgisayar ortamında yürütülmesini sağlayan Takbis projesinin hayata geçtiğinde, tapu ve kadastro hizmetlerinin daha sağlıklı, süratli, güvenilir ve etkin biçimde işleyeceğini kaydetti.

Takbis için Kayseri'nin pilot iller arasında olduğunu ve Takbis ile ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerini kaydeden Postacı, "Takbis sayesinde kamu kurum kuruşları ve gerekli merciler, vatandaşların tapu kaydına ulaşmak için Tapu Müdürlüklerine başvurmak zorunda kalmayacak. Bu sayede Tapu ve Kadastro Müdürlüklerindeki iş yoğunlukları azalacak. En önemlisi evrak yoğunluğu ve kargaşası önlenecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber