Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Özbek'ten iddialara yanıt

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, kamuoyunda yer alan iddialara açıklık getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Özbek'ten iddialara yanıt

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, taşımalı ilköğretim okulu öğrencilerinin öğlen yemeği ihalesi ile ilgili olarak şöyle dedi:

"Zonguldak Valiliği Tarafından, Zonguldak Merkez ve İlçelerinde ki taşıma kapsamında bulunan öğrencilere öğle yemeği olarak malzeme dahil sıcak öğle yemeği dağıtımı ve sonrası hizmetleri alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 21/f maddesine göre 21 Ocak 2013 Pazartesi günü yapılmış, ihale ile ilgili 20 firma EKAP sisteminden şartname almış olup bu firmalardan 3 tanesi teklif vermiştir. Süreç devam ederken Kamu İhale Kurumu nezdinde firmalar tarafından yapılan itirazlar sonucu yine K.İ.K. tarafından itirazlar sonuçlandırılıncaya kadar sözleşme imzalama süresi durdurulmuştur."

Öğrencilerin mağdur olmaması için 35 günlük sıcak öğle yemeği alımı ihalesi yapıldığına dikkat çeken Özbek, "Ancak 11 Şubat 2013 tarihinde 2012/2013 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönemin başlamayacak olması, taşımalı öğrencilerin okullara geldiğinde Taşımalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında yemek hizmetinden faydalanmasının gerekliliği ve mağdur olmamaları, eğitim öğretimde beslenmenin öneminin göz ardı edilemeyecek kadar önemli olması gibi mücbir hususlar dikkate alınarak, 35 günlük sıcak öğle yemeği alımı ihalesi yapılmıştır. Bu

doğrultuda 10 firmaya davetiye gönderilmiş olup, bu firmalardan 4 tanesi teknik şartnameyi satın almış, 3 tanesi ise teklif vermiştir" dedi.

BÜROLARIN DONATIMI

Kamuoyunda yer alan büroların donatımı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özbek, kimseye jest yapılma gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Özbek, "Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmenliğine göre il merkezlerinde oluşturulan on üç şube müdürlüğü kadrosunda münhal bulunan sekiz tanesi Zonguldak Valiliği tarafından 31 Aralık 2012 tarihinde görevlendirme yapılmıştır. Yeni oluşturulan birimler ve tüm İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin görev dağılımlarının yapıldığı, Milli Eğitim Müdürlüğü deposunda bulunan idareci masaları bu bölümlere yerleştirilmiştir. Eş zamanlı olarak söz konusu odalar için Devlet Malzeme Ofisi tarafından alınan malzemeler gelmiş ve yerlerine yerleştirilmiştir. 2013 yılında yeni açılacak okullar için alınan takımlar da paketlenerek okullara dağıtılmak üzere depoya kaldırılmıştır.

Haberde iddia edildiği gibi, söz konusu odaların donatımı hiçbir surette kişisel tercih veya jest unsurları taşımadığı, aksine Milli Eğitim Bakanlığı'nın emrinin ifası amacıyla daha önce bulunmayan birimlerde görev yapacak şube müdürlerinin çalışma odalarının düzenlenmesinden ibarettir" diye konuştu.

OKULLARIN YAKACAK İHTİYAÇLARI

Bir yerel gazetenin "Bu Fotoğraf ve Görüntüler Gazi Orta Okulu'nun Kazan Dairesinde Çekildi" konulu haberinin ardından açıklama yapan Özbek, şöyle devam etti:

"Zonguldak'ta bulunan tüm okulların yakacak ihtiyaçları 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı başında yapılan planlamalar doğrultusunda yürütülmekte ve okulların ihtiyaçları karşılanmaktadır. Tüm işler ihale ve dağıtım süreci dikkate alınarak yapılmakta olup, okulların yakacaksız kalması söz konusu değildir."

YEMEKTEN ZEHİRLENEN ÖĞRENCİLER

Kdz. Ereğli ilçesindeki Şehit Madenciler Ortaokulunda yaşanan gıda zehirlenmesine ilişkin soruları yanıtlayan Özbek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2013 Pazartesi Saat 14: 49 da gönderilen e-mail ile 25 Şubat 2013 Pazartesi günü dağıtılan öğle yemeğinden sonra İlimiz Ereğli İlçesi Şehit Madenciler Orta Okulu'nda 48 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle sağlık ocağına götürüldüğü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Devlet Hastanesine sevk edildikleri bildirilmiştir. Bu öğrencilerden 6 tanesi akşam taburcu olmuş, diğer 42 öğrenci sabaha kadar hastanede müşahede altında tutulmuştur. Öğrenciler üzerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı için diğer öğrenciler de 26 Şubat 2013 Salı günü sabah taburcu edilmişlerdir. Yemek dağıtımı yapan firmada ve adı geçen okul da dahil olmak üzere aynı dağıtım hattı üzerinde

bulunan toplam üç okulda bulunan numuneler, Kdz.Ereğli ve Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine incelenmek üzere teslim edilmiştir. Konuyla ilgili Müdürlüğümüz tarafından gerekli inceleme başlatılmış olup, süreç sona erdiğinde sonuç raporuna göre işlem yapılacaktır. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum ki eğitim ve yönetim iş ve işlerini yürütürken kanun tüzük yönetmelik ve genelgeler doğrultusunda hareket ederiz. Hedefimiz tüm gayret ve çabamız Zonguldak'ta eğitim gören 110 bin öğrencinin en iyi şekilde eğitim öğretim görmelerinin sağlamak ve bir üst öğrenime göndermektir. 2013-2015 yılları içinde 21 ilköğretim okul yapımı planlanmış olup bu okullarımız da hizmete açıldığında ilimizde ikili öğretim yapan okulumuz hemen hemen hiç kalmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber