Başkentte Çayyolu'nun 'ilçe olma' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAP Ankara İl Başkanı Muharrem Soğuksu, ilçe olmak mücadelesi veren Çayyolu sakinlerine destek verdiklerini ama Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek'in siyasi kaygı ile bunu engelleme yoluna gittiğini iddia etti.

Çayyolu bölgesinin nüfusunun 200 bini geçtiğine ve Çankaya ilçesinin bu bölgeye gerekli hizmeti götüremede zorluklar çekmeye başladığına işaret eden, İl Başkanı Muharrem Soğuksu, 13 bin nüfuslu beldenin ilçe yapılma listesine alındığını, ama Çayyolu'nun alınmadığını iddia etti.,

Soğuksu, tepkisini şöyle aktardı. ?Biz İlçe olmayı hak etmiş bölgelerin İlçe yapılmasına karşı değiliz. Ama ilçe olabilecek bölgeler de siyasi hesaplar yapılmaktadır. Bu tavır devlet adamlığına ve siyasi ahlaka yakışmaz. İnsanlarımızın hepsi bizim insanımızdır. 200 bin nüfusu geçen Çayyolu bölgemiz çoktan ilçe olmayı hak etmiştir. Çayyolu halkına bu mücadelelerinde her zaman destek verip, yanlarında olacağız. Bazı siyasi kaygılarla Çayyolu'nun ilçe olmasını engellemeye çalışanların da halkın iradesi karşısında nasıl eridikleri görülecektir.

ANAVATAN Partisi Ankara İl Teşkilatı olarak Çayyolu'nun ilçe olmasına destek veriyoruz?
Alınan bilgilere göre Batıkent, Pursaklar ve Yenikentin İlçe yapılması düşünülüyor. Çayyolu sakinleri ise geçmişte müracaat edip,raporlar sunmalarına rağmen listeye alınmadıklarını ileri sürmekteler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber